”Skarsjövallen börjar sjuda av liv igen”

LSK:s ordförande, Kristina Geers, sammanfattar februari från sitt perspektiv.

Kära LSKare,
Nu har säsongen 2021 kommit igång och Skarsjövallen börjar sjuda av liv igen. Vi ser fram emot ett år där vi påverkas allt mindre av den pandemi som har hållit världen i ett järngrepp. Ett år där vi förhoppningsvis kan se alla LSK-fans tillbaka på Skarsjövallen för att se våra Dam- och Herrlag i respektive Division 1 och Ettan Södra. Låt mig kort beskriva vad som händer just nu.

Barn & Ungdom
Vi har tillsammans med Groheds IF cirka 385 barn och ungdomar i träning på varje vecka. Det är fantastiskt kul att se så många barn på konstgräsplanen på kvällarna och inte minst alla ledare vi har i föreningen som tar ansvar och utvecklar våra barn.

Som ni förstår så används vårt konstgräsplan flitigt. Planen är över 13 år gammal och det är dessvärre få ”grässtrån” kvar. Lars Söderlund, Conny Wahlskog och Joakim Barck har gjort ett strålande jobb med skottning och saltning av planen för att den ska kunna vara spelbar. Vi för samtidigt en dialog med Uddevalla Kommun, som äger konstgräsplanen, om planen och dess framtid. Jag kommer hålla er uppdaterad kring eventuell utveckling i denna fråga.

Dam- & Herrlag
Våra Dam- och Herrlag förbereder sig för seriestart och tränar just nu 5 gånger per vecka. Det är bara några veckor kvar till första seriematchen för Damerna som är satt till 10 april borta mot Torsby IF. Herrarna spelar sin första seriematch redan den 3 april borta mot Assyriska Turbadin Föreningen. Tyvärr är det fortfarande osäkert om vi får bjuda in publik till matcherna. Vi kommer att berätta mer om truppen för respektive lag i de kommande veckor.

Arenan & Kansliet
Bosse Fagerberg och Henrik Andersson fortsätter oavbrutet med att samla in pantburkar och kundvagnar. De samlade in 134 150 burkar och flaskor förra året vilket gav LSK en nationell åttonde plats i ”PantaMeras” föreningstävling. Vilket bedrift – tack!

Sune Björk och Lennart Laneby arbetar med att iordningställa ”Gerts ostvagn” från Ulvesund som skänkts till föreningen. Tanken är att föreningen sedan ska kunna använda vagnen till diverse evenemang framöver.

Kansliet på Skarsjövallen finner ni bemannat ett par dagar i veckan. Inom kort hoppas vi på att kunna uppdatera vår hemsida så ni lätt kan finna vem ni kan kontakta om frågor uppstår. Ni kommer då finna att vi har organiserat oss inom olika utskott: Arena, Ekonomi, Marknad, Fotboll och Evenemang. Eftersom det finns vakanser i varje utskott så jag ber er alla fundera över om ni kan tänka er att ställa upp och hjälpa till i föreningen på något sätt. Det blir lättare ju fler vi blir.

Det ska också nämnas att vi idag har över 850 medlemmar, vilket är fantastiskt men självklart siktar vi på att bli fler.

Ekonomin
Lika kul som det är att rapportera från allt liv från Skarsjövallen, lika tråkigt är det att behöva skriva att föreningen har en oerhört ansträngd ekonomi, inte minst p.g.a. pandemin effekter. Vi jobbar på olika fronter, vi har en dialog med Uddevalla Kommun samt samarbetspartners samtidigt som vi träffat ett flertal medlemmar som har kommit med idéer som kan bidra till en bättre ekonomi.  Men vi måste vända på varenda krona för att klara 2021 och som det ser ut nu så kan vi inte undvika att införa drastiska besparingar. Vi gör allt för att skapa en hållbar ekonomi som ger oss lugn och ro och framförallt för att kunna fokusera fullt ut på fotbollen.

Om ni har idéer, tankar, funderingar kring detta så ber jag er höra er till mig.

Vi ses på Skarsjövallen!

Bästa hälsningar,
Kristina Geers
Ordförande, Ljungskile SK
📞 0722-24 02 34
📩 kristina.geers@gmail.com


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail