Skarsjövallens röst tackar för sig!

Fille Lindberg har varit 30 år som speaker för LSK. Nu tystnar rösten som är så förknippad med Skarsjövallen, då Fille väljer att tacka för sig. På lördag när Herrlaget tar emot Lindome gör Fille sin sista match som Speaker – kom och hylla honom på plats!

Varmt TACK Fille för alla fina mina minnen och fina insatser genom alla dessa år!


Fille i Skarsjöstudion 2020:

1973 kom mittfältsstrategen från Burås till LSK. Fille Lindberg utmärkte sig som en mycket offensiv mittfältare som ständigt hörde hemma i den interna skytteligatoppen. Var lagets ”lustigkurre” under 70-talet och skapade en härlig atmosfär i spelartruppen.

Vanan av att ”hålla låda” och erfarenhet från att greppa tag i mikrofonen gjorde att han blev tillfrågad att vara speaker vid LSK:s matcher. Sedan dess är det Filles röst som vi hört på Skarsjövallen.

Han började på 90-talet när LSK startade sin resa upp från gärdsgårdsserierna. Redan vid en cupmatch mot Göteborg FF uppmanade Fille publiken att följa laget på resan upp mot Allsvenskan, vilket skulle inträffa innan millenieskiftet. Filles profetia skulle bli verklighet och på hela den resan har Fille varit med. Publiksiffrorna ökade i samband med LSK:s framgångar, men speakern har alltid varit lugn och positiv oavsett om det handlat om trean och ”de närmast sörjande” i publiken eller Allsvenskan och över 7000 på läktarna. Det inträffar titt som tätt att Fille setts till på innerplan för att fråga motståndarlag eller nyförvärv i LSK om hur deras namn uttalades, vilket visar att Lindberg tar uppdraget på fullaste allvar.

Introt som spelas när LSK gör mål, Bryan Ferry – Let’s stick together, har levt kvar under mängder med år. Låten spelas när LSK gjorde mål på 90-talet. Det har även inträffat att låten startat innan LSK lagt någon straffspark, vilket varit lite nervigt för straffskytten men som ändå gått vägen.
Genom 30 år har vi fått höra Filles röst på Skarsjövallen – om allt från att han rapporterat om vinstnummer till diverse ostkassar, gula kort som tilldelats Aleksandar Kitic eller någon motståndarklubbs hela historia. Filles röst är synonymt med Skarsjövallens röst.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail