Snedsparkar och tåfjuttar som spellista

Den svenska sommaren är i sin bästa skepnad är här och det innebär att det mesta i Svedala knappast går högvarv. Det är inte mycket som händer just nu i den fotboll som präglar vår vardag här i byn, så efter en lång väntan så får vi vackert blicka åt annat håll. Där finns det bra saker och det finns mindre bra saker. Om ni håller med eller ej har jag inte en aning om.

Men hur som helst; här är en ny omgång av Snedsparkar & tåfjuttar. Denna gång i skepnad av en spellista (som inte finns på Spotify – ÄN).

Good vibrations (Beach Boys) LSK är vidare i Svenska Cupen. Vinst borta mot Angered och en mängd unga spelare på planen och med i truppen. Nästa omgång i slutet av augusti. Allsvenska Varberg kommer till Skarsjövallen. Det blir mer än intressant.

The kids are alright (The Who) Fyra spelare; två tjejer och två killar av årsmodell 2006 uttagna till Utbildningsläger Väst i Uddevalla 12-14 augusti. Bra jobbat alla spelare och alla ledare som står bakom spelarnas fina utveckling. Och det kommer säkert att komma fram ännu fler unga talanger. LÄS MER

Smoke gets in your eyes (The Platters) Jag gillar när det fart, fest och bra inramning kring matcher, var de än må spelas. Det är jag långt från ensam om. Fansens tifon runt om på arenorna är fantasifulla, fyndiga och mäktiga. Men, det kommer ofta ett men… Jag är så förbaskat less på allt vad pyroteknik heter. Det är jag heller inte ensam om. Framförallt, i de större matcherna skall det eldas inför avspark och matchen får skjutas på under lång tid innan den kan påbörjas. Jag har ingen aning om hur den eld- och rökglada armadan funderar och fungerar, men jag tror inte att det finns en enda spelare eller ledare som står i spelartunneln, klar att gå ut till match och tänker ”fy tusan, vad mysigt det skulle vara om någon kunde se till att hela arenan rökfylls och att vi får skjuta på matchen en bra stund. Bengaler och en massa rök har inget med idrott att göra.

(Just like) starting over: (John Lennon) Abstinensen är över. Seriespelet är igång igen. Inte en dag för tidigt. LSK besegrade BK Olympic. Nu väntar vi på att damernas serie skall rulla gång också. Frågar mig redan nu, skall det bli samma upplägg med speldagar säsongen 2023?

Gustav Källén

Hard luck story (Elton John) Gustav Källén är senaste namnet på listan för långtidsskadade som tidigare bara bestod av spelare från damlaget. Klart som tusan att det skulle sprida sig. Fotskadad och borta från spel Gud vet hur länge…? Den gode herr Källén sitter på läktarna med foten i paket under höstsäsongen och ser lagkamraterna träna och lira match. Kämpa på gubbe, och kom tillbaka starkare än någonsin. Du också.

What the hell is it this time? (Sparks) Gothia Cup är världens största fotbollsturnering. Lag från cirka 80 nationer spelar 4500 matcher på 110 planer. Både BK Häcken och Göteborgs Stad vet precis vad detta innebär och vilka planer som det skall spelas matcher på, men ändå, har Göteborgs Stad lyckats att sumpa att två planer på Heden (plan 5 och 6, dom ligger mitt i stan till och med) är ur spelbart skick, och därför måste matcherna som skulle ha spelats där (ca 100 stycken) flyttas till andra spelplatser. ”Brister i kommunikationen svarar kommunen” Ja, försök med ett annat ord som börjar på k.

Everybody loves you now (Billy Joel) Chloe Kelly. Så heter hon, lejoninnan som sköt EM-titeln till England. På Wembley av alla ställen.

Gold (John Stewart & Stevie Nicks) Hela England firar ett efterlängtat guld. Ölkranarna går med andra ord på maxbelastning på The Pumphouse enligt rapporterna. Nu räknar jag stenhårt att lagets högerback Lucy Bronze skall byta efternamn till Gold.

A life of illusion (Joe Walsh) Robert Lewandowski lämnar Bayern München för spel i F.C. Barcelona. Bayerns tränare Julian Nagelsman har en poäng när han konstaterar att ”Barcelona är den enda klubben i världen som inte har några pengar alls, men ändå lyckas dom att köpa varenda spelare dom önskar sig”. Ja det där med fotboll och ekonomiska regler är inte helt logiskt.

Sandra Bagger

I´m back again (Dwight Twilley) Sandra Bagger är tillbaka i LSK. Den såg jag inte riktigt komma, som politikerna säger när dom inte riktigt hade koll. Men vad tusan gör det? Welcome back.

Who can it be now? (Men at work) Blir det några nya spelare till herrarnas representationslag under sommaruppehållet? Jodå. Argjend Malaj och Daniel Bloyou är spelklara.

In a droken dream (Python Lee Jackson & Rod Stewart) Sveriges damer har lirat sin elfte EM-turnering. Och precis som i de senaste tio mästerskapen är det inte Sveriges lagkapten som står högst upp på prispallen och lyfter pokalen. Innan EM gick snacket och målsättningen i en enda riktning. Svenskt guld. Tydligt och klart. Efter ett gruppspel som var okay men inte mer och en halvknölig kvartfinal mot Belgien blev det tvärstopp mot England i semifinalen. De blågula damerna var inte ens nära en finalplats på klassiska Wembley.

Something stupid (The Mavericks) Någon gång, någonstans på någon redaktion, eller var det under ett sent barhäng, vad vet jag, myntades uttrycket ”Dödens grupp”. I mästerskap efter mästerskap rapar journalister samma tröttsamma tjat om ”Dödens Grupp” i ett försök att måla ett mörker värre än Lars Norén någonsin lyckats med. Samma visa igen under damernas EM. Ett uttryck som är lika uttjatat som direkt dumt. Mästerskapen innehåller grupper om fyra lag. Två går vidare. Två har lirat klart. Inget annat. Skärpning för bövelen.

Crowded table (The Highwomen) Sport på TV. Jo, jag tittar. Oavsett vilken idrott det rör sig om, så kryllar det av bord belägrade av diverse experter och gäster. Det är givetvis en hemmastudio, det är en ny studio på plats, och det är flygande reportrar som dyker upp mer eller mindre överallt. Alla tycker till (och det skall dom göra, det är därför dom har jobbet). Men när är det tillräckligt?? Det är väldigt nära ”overkill” nu.

Taxman (The Beatles) Både Sepp Blatter (FIFA) och Michel Platini (UEFA) friades av schweizisk domstol i Bellinzona. Beslutet i domstolen kan inte överklagas. Men nu undrar jag ändå lite. Häng nu med i den här karusellen. Michel Platini fick år 2011 2 miljoner schweizerfranc (cirka 20 miljoner SEK) av FIFA för tjänster han gjorde 1998-2002 enligt Sepp Blatter. Alltså 11-13 år EFTER utfört arbete. Detta kan vara världsrekord i sen löneutbetalning. Inga avtal/kvitto/papper finns heller på detta att styrka det hela. Båda herrarna har hela tiden bedyrat sin oskuld. ”Sanningen har äntligen kommit fram”, säger en nöjd Platini efter domstolsbeslutet. Nu undrar jag lite stillsamt om Platini har deklarerat för stålarna?? Han har ju jobbat som konsult… Borde han inte åka på restskatt åtminstone. För inte är väl inkomst av arbete befriat från skatt?

Hey Stoopid (Alice Cooper) Hur många gånger till skall skitsnack/ren idioti från spelare/ledare bara få fortgå? Och hur länge skall klubbledningarna blunda och välja att se åt annat håll? Klubbarna i Sverige har svart bälte i att snacka om sina vackra värdegrunder. Om allt från ungdomsarbete och integration, alla politiskt korrekta termer som gäller för stunden är med i en evig sörja av ord som inte kommer att efterlevas. Vad är detta värt egentligen när det är dags att syna efterlevnaden, och framför allt bland klubbarna egna avlönade personal? Varför blir det aldrig konsekvenser när spelare direkt efter match ogenerat snackar om hata, även om det kan gälla en läktarramsa eller liknande. Journalister noterar och publicerar, och nu är kaninen redan ute ur buren. Så, var finns ryggraden på klubbledare som inte kan ruska om knallkorkarna i det egna omklädningsrummet efter smått vansinniga uttalande i media?

Don´t come knocking (Fats Domino) Om det fanns delade meningar bland Atletico de Madrid’s fans inför säsongen så är det andra grejer nu. Det räckte med ryktet om att Christiano Ronaldo var på gång till ”Atleti” från Manchester United, för att Madrids alla röd-vita gemensamt reste ragg och talade om för klubbens ledning vad man tyckte och tänkte. Här kommer fansens uttalande. Inga som helst tveksamheter var man står i den här frågan.

”I ljuset av möjligheten att värva Cristiano Ronaldo är mer än ett enkelt rykte utan grund, uttrycker vi vårt absoluta förkastande av hans hypotetiska anslutning till vår klubb”, sa uttalandet. ”Den tidigare nämnda spelaren representerar motsatsen till de värderingar som utgör grunden för vår Atleti, såsom ansträngning, generositet, blygsamhet och ödmjukhet hos dem som vill försvara våra värderingar.

Straight talk (Dolly Parton) På kort tid har GIF Sundsvall och Malmö FF gjort sig av med sina ansvariga tränare. I de officiella uttalanden som gjorts från klubbarna heter det att klubbledningarna och tränarna GEMENSAMT kommit överens om att avsluta samarbetet. Gemensamt….?? Den finten går ingen på…. Säg för tusan som det är. Rätt eller fel: tränarna fick gå. Nästa gång är det andra klubbar som kommer med samma snömos när tränare får lämna. Det är illa nog att det är valår i år. Tänk så mycket vi kommer att få höra fram till valdagen som bara kommer att försvinna i universums svartaste hål efter valet. Hoppas idrotten i alla fall kan vara mer rak i sin kommunikation.

 

Lika lat som ledig.

Anders ”Melker” Antonsson

”Du måste varje dag välja mellan smärtan som finns i disciplin eller smärtan som finns i ånger.”
Eric Mangini
NFL-coach, Cleveland Brown


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail