Tårtgeneralen inom fotbollens värld

Att folk i en liten småstad eller by har något av samlas kring och har möjlighet att tillsammans vara stolta över kan inte underskattas.

När jag som 6-åring flyttade till Ljungskile var jag till en början långt ifrån nöjd. Jag kände då ingen och hade inget att göra i byn. Det skulle förändra sig. Hela min bild av Ljungskile skulle förändras, så småningom. Skolgården handlade fotboll, fotboll och fotboll. Det skulle inte ta lång tid innan jag sögs in i LSK:s famn och där blev jag sannerligen fast.

Alla LSK:are, både i byn och långt  utanför, har känslan för den lilla klubben som åstadkommer mål som endast finns i drömmarnas värld. Dessa drömmar gör man till verklighet, men knappast av enkelhet utan genom ett enormt hårt arbete. Sportklubben har samtidigt vant sig vid att bli utdömd och ifrågasatt av experter och olika former av motståndare.

Men som ni vet så ger vi oss aldrig i LSK! Trots motstånd och ifrågasättande så visar vi att det går, det omöjliga. Det är tack vare den gemensamma kraften vi står för tillsammans som gör oss starka!

Precis som Köpings befolkning samlas och känner stolthet över världens största smörgåstårta så är det något som för samman Ljungskile och alla grönvita tack vare LSK. Det påminns man inte minst av nu när matcherna inte kommit igång och det finns en så enorm längtan efter att återigen få vara på plats och uppleva spänningen och samlingsplatsen på Skarsjövallen – tillsammans med alla LSK:are.

Tack för att Ni är en del av LSK! Ni har stor betydelse för föreningen, samhället och tron på att göra det omöjliga möjligt.

Povel Fridefors

Notering:
Den rosade filmen Tårtgeneralen kom ut 2018 och under lördagen visades den på SVT. Om du inte såg den under lördagskvällen så kan du under en tid se den på SVT Play: https://www.svtplay.se/video/26738317/tartgeneralen

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail