Trevlig midsommar! 🌾

Dam- och herrlaget samlade pÄ Kallbadhuset under föregÄende helg.

KĂ€ra LSK:are,

SÀsongen har nu kommit igÄng pÄ riktigt för alla vÄra lag. Och Àntligen fÄr vi höra publikens sus pÄ Skarsjövallen. Fortfarande med visa begrÀnsningar men ett stort steg i rÀtt riktning. Publiken betyder enormt mycket för klubben och inte minst för spelarna.

Mycket har annars hÀnt under vÄren i vÄr förening.

Vi har haft det Ă„rliga vĂ„r-Ă„rsmötet och hade en stĂ€ddag dĂ€r engagemanget och uppslutningen var helt fantastisk. Vi stĂ€dade lĂ€ktare, samlade upp granulat, rensade sly och ogrĂ€s, och allt avslutades med en trevlig lunch. Det Ă€r slĂ„ende hur mycket man hinner med nĂ€r ett fyrtiotal LSK:are dyker upp. Vidare fortsatte vĂ„ren med en bra inledning för vĂ„rt Herrlag i sin serie medan vĂ„rt Damlag Ă€ntligen fick komma igĂ„ng med matcher i juni och gjorde det med ett klart ”statement” i premiĂ€ren – en derbyseger i gassande solsken mot Rössö!

Vi nÄdde nÀstan mÄlet med att bli 1000 medlemmar pÄ föreningens 95-Äriga födelsedag den 16 maj. Nu Àr vi 976 medlemmar vilket Àr en helt otrolig siffra med tanke pÄ hur mÄnga som bor i Ljungskile med omnejd. Och fler blir vi! Vi har lÀst under vÄren att Corona har orsakat att mÄnga barn- och ungdomar vÀljer att lÀmna sin idrott men tack och lov hÀnder detta inte i LSK. HÀr gÄr vi i emotsatt hÄll! Barn- och ungdomsverksamheten vÀxer sÄ det knakar och fler vill vi gÀrna bli. En stor eloge till alla barn- och ungdomsledare med ungdomsansvarige Rikard Delbring i spetsen. Ert engagemang Àr obetalbart!

TyvĂ€rr fortsĂ€tter föreningens ekonomi att vara mycket anstrĂ€ngd. Och ingen kunde vĂ€l undgĂ„ att vi var tvungna att sĂ€tta ett av föreningens bolag i konkurs. Beslutat att ansöka om en konkurs kom efter att det berörda bolaget fĂ„tt ett krav pĂ„ sig frĂ„n Skatteverket om cirka 1,8 Mkr. En enorm summa pengar som inte fanns. Vad som framförallt Ă€r trĂ„kigt med konkursen Ă€r att ett par anstĂ€llda blev berörda samt trogna leverantörer. HĂ€r vill jag förtydliga att detta bolag ”endast” var ett driftbolag till arenan, d.v.s. bolaget Ă€ger inte arenan.

Som ni sĂ€kert förstĂ„r har vi mycket energi i föreningen och mĂ„nga idĂ©er vĂ€cks varje dag men vi behöver bli fler som förverkligar idĂ©erna. Till exempel skulle vi behöva nĂ„gon som hjĂ€lper oss att arbetsleda sĂ„ vi kan bygga picknickbĂ€nkar kring grĂ€s- och konstgrĂ€splanerna, eller iordningstĂ€lla ett barn- och ungdomsrum i klubbhuset. Vi söker Ă€ven nĂ„gon som tycker det digitala Ă€r spĂ€nnande, d.v.s. hjĂ€lper till med inlĂ€gg pĂ„ sociala medier. Finns det nĂ„gon som kan ta sig an eller vara del i ett projekt? Det skulle göra en stor skillnad för vĂ„ra barn- och ungdomar och föreningen som helhet om vi fick nĂ„gra extra ’armar och ben’ som hjĂ€lpte till i vissa specifika projekt.

För det fall ni har idéer, tankar eller funderingar, hör bara av er till mig.

Trevlig Midsommar!

Kristina Geers
Ordförande, Ljungskile SK
0722-24 02 34, kristina.geers@gmail.com

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail