Trevlig sommar! – en hälsning från Erland Holmdahl

Vi är redan en bra bit in på sommaren, när vi nu kan summera en framgångsrik vårsäsong.

Vårt visionsarbete som skedde under förra året har resulterat i tydligare fokusering på Barn-och ungdomsverksamheten, som utvecklas på ett bra sätt med fler aktiva och ett fortsatt gott samarbete med Groheds IF. Kronan på verket var ett framgångsrikt genomförande av Camp Bohuslän. Stort tack till alla engagerade!

Damlaget leder sin serie och ser ut att kunna leva upp till sin målsättning att ta nästa steg mot svensk dameliten. Det goda ledarskapet och framgångarna har fått allt fler tjejer att satsa på fotboll. Nu står för dörren. Tack vare ett riktat sponsorstöd utvidgar vi damsatsningen med ett damfutsallag. Verkligen kul!!!

Herrlaget går till det tre veckors långa sommaruppehållet i serieledning. Och målsättningen står fast; tillbaka till Superettan! Laget visar också prov på solidaritet med LSK när spelare hjälper till att lösa de praktiska problem som uppstår kring transporter, tvätt, mathållning, materialhantering, nu när vi är tvingade att spela på ”annan ort”.

Så sammanfattningsvis; det går mycket bra för LSK. Det känns stimulerande att jobba för klubben och den magiska manifestationen torsdagskvällen den 20 juni 2019 kommer att gå till historien som den kvällen då hela Ljungskile med visade med full kraft att vi vill ha kvar Skarsjövallen som vår träffpunkt. De över 2000 namnunderskrifterna stimulerar oss ytterligare att jobba stenhårt hela tiden för att lösa problemen så att vi kan öppna Skarsjövallen igen.

Så när det gäller Skarsjövallens framtid tycker jag att vi skall dra ett streck över vad som sagts och gjorts kring arenafrågan. Vi löser uppenbarligen aldrig upp den knuten.

Låt oss i stället, i en öppen och transparent dialog, finna en långsiktigt hållbar lösning för hela kommunen. Och det snabbt!

Jag vill understryka att vi i LSK förstår kommunens ekonomiskt utsatta situation. Vi förstår och tycker det är bra att en långsiktig satsning på att utveckla idrotten i Uddevalla kommun sker i centralorten och med Rimnersområdet som bas. Vi vill i första hand att barn och ungdomar har möjlighet till fritidsaktiviteter i sitt närområde och att alla klubbar blir lika behandlade.

Vill vi i LSK fortsätta spela fotboll på en egen arena med den höga standard som Skarsjövallen har dvs anpassad för elitfotboll, är upp till oss att betala vad det kostar.

Trevlig sommar!

Erland Holmdahl

Ordförande i LSK

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail