Uppmaning från LSK – ingen publik under Covid-19

Ljungskile SK vill påminna och uppmärksamma alla att ta hänsyn till de riktlinjer som finns med anledning av Covid-19. Det betyder att vår publik får ha tålamod med att supporta alla våra lag. Varmt välkommen tillbaka när vi som förening tillåts ta emot publik.

Det är minst sagt ett extremt läge som ingen fotbollsförening, fotbollssupporter eller fotbollsförälder tidigare upplevt. Svenska Fotbollförbundet har sedan tidigare skarpa rekommendationer om att ungdomsmatcher nu ska spelas utan publik för att motverka smittspridningen. Detta gäller fortsatt – och detta gäller även när våra seniorlag startar sina säsonger. Vänligen, respektera detta!

Vi har tillsammans en skyldighet att förvalta möjligheten att låta fotbollen leva genom att spelas, men då gäller det att alla tar ett stort ansvar. Det är ledsamt att fotbollsföräldrar, anhöriga och fotbollssupportrar inte får ta del av matcherna på plats, men en rimlig uppoffring som vi alla bör acceptera, för fotboll och spelarnas skull. Vi är en förening som verkar med ideella krafter men som även har ett stort ansvar för  att upprätthålla dessa rekommendationer. Vi hoppas att vi slipper att ens fundera över att avvisa någon från vår anläggning.

LSK vill därför vänligt be er att tänka förnuftigt och avstå att se fotbollen på plats tills öppnar kommer för publik. I de yngre åldrarna kanske barnen behöver en viss föräldranärvaro, se då till att ha ett avstånd på minst 2 meter till eventuell övrig publik.

När det gäller seniormatcherna så gäller strikta reglement och vid matcherna i Superettan räknas arenan som arbetsplats, där endast begränsande funktioner tillåts. För LSK som en ideell förening betyder det att vi måste anpassa oss till vilka funktionärer som kan vara tillgängliga vid matcher. Dessvärre får inte personer i riskgrupper vara på plats på arenan vid matcherna. LSK har trogna och värdefulla personer som är över 70 år, som ställer upp som matchfunktionärer. Just nu har vi inte möjlighet att ge er några funktionärsuppdrag vid matcher med tanke på det reglemente som finns. Därför söker vi också nya funktionärer som kan ställa upp i de olika funktioner som krävs vid våra matcher. LÄS MER OM HUR DU BLIR FUNKTIONÄR HÄR >>

LSK hoppas på att vi snart kan välkomna publik och funktionärer som vanligt, men just nu är det viktigt att alla tar sitt ansvar.

Tack för er samverkan!

 

Länk till Svenska Fotbollförbundets beslut, riktlinjer och råd under Coronaepidemin:

https://www.svenskfotboll.se/49c594/globalassets/bilderblock/arkiv/2020/2005/svensk-fotbolls-verksamhet-under-corona—beslut-riktlinjer-och-rad-2020-05-29.pdf

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail