15-åring flyttas upp i A-truppen

Felicia Hallberg blir nästa spelare att kliva upp i A-truppen. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Det har blivit dags för nästa spelare att kliva upp i A-truppen. Det finns mycket ambitiösa spelare i ungdomslagen och vissa har även fått chansen i Damlaget. Nu tar en av dessa plats i truppen inför det andra året i Division 1. Det handlar om ingen mindre än Felicia Hallberg

Felicia Hallberg tar steget upp i Damlaget. Anfallaren gjorde 3 mål i U-laget under säsongen och dessutom en mängd mål för F17-laget. Dessutom blev hon under säsongen uttagen till Utvecklingslägret. Den 15-åriga spjutspetsen har under året regelbundet tränat med Damlaget. Under säsongen 2021 fick även Felicia göra debut i A-lagssammanhang när hon hoppade i på bortaplan mot Örebro SK. Nu tar hon klivet upp i A-truppen på allvar och gör då också sin syster Amelia sällskap i laget. Vi tror och hoppas att Felicia fortsätter sin positiva utvecklingskurva och kan blomma ut ytterligare under 2022.

Vi stämde av läget med Felicia efter att tagit steget upp i Damlaget:

Hur känns det att bli uppflyttad till A-truppen?
– Det känns jättekul och lärorikt. Det kommer bli riktigt roligt och jag kommer kunna utvecklas mycket. Jag har varit med och tränat ett bra tag med dem så jag känner de flesta i laget och alla är jättesnälla.

Hur ser du på möjligheterna som finns i ungdomsverksamheten – att utveckla sig från flickspelare till att ta klivet upp i Damlaget?
– Det är väldigt bra möjligheter. Det finns ett U-lag som ligger i Division 3 där man redan då får testa att spela ihop sig med flera damlagsspelare och samtidigt så möter man duktigare spelare, vilket gör att man själv blir bättre. Förutsättningarna är bra och kommer bara att bli bättre med en helt ny konstgräsplan som väntar vid Grohedsvallen.

Vilka mål har du med kommande säsong?
– Att utvecklas mycket och försöka ta så stora kliv som möjligt i min utveckling.

LSK är väldigt glada att Felicia tar klivet upp i A-truppen och önskar henne lycka till i förberedelserna inför kommande säsong.


TRUPPEN 2022

>> Joakim Jensen, tränare
>> Jennifer Johansson, mittfältare
>> Frida Lundh, mittfältare
>> Alice Jensen, anfallare
>> Sara Mattsson, försvarare
>> Amelia Hallberg, mittfältare

>> Amanda Rees Fager, försvarare
>> Anni Mattsson, försvarare
>> Alice Nilsson, mittfältare
>> Mathilda Eljas, försvarare
>> Amanda Gustavsson, mittfältare
>> Wilma Wester, mittfältare
>> Frida Emilsson, mittfältare
>> Jessica Karlsson, försvarare (NY)
>> Ida Wallenius, mittfältare 
>> Louise Samuelsson, försvarare (NY)
>> Julia Ringmark, försvarare
>> Julia Jonasson, anfallare (NY)
>> Yrsa Sjöstrand, målvakt


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail