Vi styrde våra bussar mot Trollhättan i ett underbart fotbollsväder, ca 5 plusgrader och vindstilla! Tjejerna var taggade och sugna på att äntligen få spela match igen. Skall sägas att vi ledare stämmer in i detta till fullo!

Sandra, Alice J

Avbytare:
Yrsa, Linnea, Andrienne, Wilma, Sara

Första halvlek:
Vi startar matchen väldigt bra med en press som gör det väldigt bra. Vårt för dagen 4-4-2 gör ett väldigt bra jobb första delen av matchen där vi inte låter motståndarna bygga upp några anfall av kvalité. Utan bryter en hel del uppspel och kan ställa om mot våra motståndare. Vi har ju några spelare som spelar första gången ihop och det visar sig i den 18 minuten då vi blir av med bollen i uppspelsfasen, en liten felpass där vi inte tänker likadant och en slumpboll in bakom vär backlinjen så sätter Skoftebyn lite turligt 1-0. En liten läropeng som vi tar med oss att inte slappna av utan vara noggranna i alla situationer.

Strax efter 0-1 så fortsätter vi med mycket boll och försöker ta oss igenom Skoftebyns tighta försvarsmur. Strax efter målet i den 22 minuten kommer Sandra fri, frispelad till vänster om målvakten men får avslutet just utanför. Spelet blir lite böljande efter detta och nr 26 i Skoftebyn Ella K får lite för mycket yta och boll och visar sin spelskicklighet med ett lugn som gör det lite jobbigare för oss ett tag. Men vi löser detta på ett bra där Alva och Magdalena flyttar in i bana. Hjälper våra innermittfältare som gör ett bra jobb mot tre av de vita motståndarna.

Men i matchminut 27 tappat vi boll utanför Skoftebyns straffområde och en rensning hamnar hos forwarden i Skofta som får vända upp och hittar en spelvändning till vänster där yttern placerar en bredsida från 20 meter som retligt rullar in vid bortre stolpen. Snöpligt med 2-0 i baken efter bra spel.

Det är en jämn match på plan där vi sticker upp ibland med som vi säger nästan lägen. Skärpan i de avgörande lägena fanns inte där idag, men det är helt ok så länge intentionerna finns där! Likt tidigare så startar vi en inspark kort, ett felpass senare så e det ytterligare ett mål i baken 0-3 till Skoftebyn som verkligen fick utdelning på de få lägen som vi bjöd på!

I den 33:e minuten bryter en väldigt bra för dagen Magdalena, ett uppspel och driver rakt igenom motståndarna. Avslutet går rakt på målvakten, men en väldigt bra manöver av Magda! I den 39:e matchminuten visar Sandra sin styrka och snabbhet när hon får en boll i djupet. Löper ikapp och förbi sin motståndare och spelar in i mitten mellan målvakten och försvaret, dock är Alice J en halvmeter från att göra en balja.

En av de bästa chanserna vi fick Idag var när Sandra bröt ett uppspel och avancerade och sköt från ca 16 meter, målvakten tippade till hörna. Några halvchanser mäktade vi med de sista minutrarna av första halvlek, dock utan att skapa den där 100-procentiga målchansen.

Andra halvlek:
Första halvlek är inte dålig utan stundtals gör vi det väldigt bra, men i andra halvlek så spelar vi ett väldigt bra presspel där vi ligger bra och inte låter Skofta bygga upp några anfall. Vi själva skapar en del chanser som tyvärr inte resulterar. Typ den som Linnea får när Magda vinner en duell och avancerar mot straffområdet, servar Linnea bra men skottet räddades av målvakten.

Vi har några fler bra chanser, skott o.s.v. under andra halvlek som dock inte resulterar i något mål. Men tjejerna gör en väldigt bra halvlek där vi långa stunder för matchen och pressar tillbaka Skoftebyn. Men när man möter ett mer rutinerat lag så straffas man om det slarvas i uppspelsfasen så som när det från ingen stans dyker upp en boll i djupet som deras forward springer ikapp. Spelar snett in mot mål där en ensam tjej lätt bredsidade in bollen i mål, fastställde 4-0. Slappna av skall vi göra efter matchen och absolut inte i försvarsjobbet.

På det stora hela är vi nöjda med matchen som sådan. Dock aldrig roligt att förlora men med några gamla och nya tjejer som för första gången spelar ihop så skötte de detta bra idag. Vi gjorde som sagt några egna misstag som resulterade i mål men vi har tid på oss att slipa på när vi skall chansa och när vi inte skall ta några risker.
Ett extra plus till Julia Bie K och Magdalena som gjorde fin debut i LSK!

Matcherna kommer dugga tätt, nu har vi Gauthiod borta redan på lördag kl 11.