6 ”skitmål” på Orust – Damjunorer (F03/04)

Hmm, hur ska man sortera tankarna efter denna svängiga match? Vi Inleder hafsigt, och hamnar tidigt i underläge med 2-0 efter ett långt inkast som rullar igenom och ett friläge efter felpass. Påpassligt av Kode, men samtidigt inte tillräckligt resolut agerande från oss.  Dock, efter första lite tafatta kvarten växer vi oss in i matchen och tar kampen mot deras duktiga innermittfältare och anfallare.  Många med småskavanker och många byten, vilket gör att vi aldrig får riktigt kontroll. Linnea E vikarier en stund på mittbacken, likaså Elsa. De gör det bra men är ju anfallare…3-0, ytterligare ett långt inkast som vi missbedömer och verkligen inte rättvist.

Repar rejält mod i andra halvlek. Pressar högt och vi får snabbt utdelning. Nu tror tjejerna på det igen. Löpningarna sitter bättre och vi får friläge efter friläge. Många gånger tvingas motståndarna ta till otillåtna medel för att få stopp på oss. I slutändan är det tre misstag från deras backlinje och målvakt som gör att vi kvitterar. (Två från Saga L och ett från Alice J.) Påpassligt men ska vi vara ärliga var det sex misstag som gav sex mål. Så totalt sex ”skitmål” men ett mål är alltid ett mål 😉

Gott att se god moral trots jobbigt underläge mot ett duktigt motstånd.

Matchens tre stjärnor:

* Linnea, som bollades runt som en annan rastavlösare – mittback, innermitt, yttermitt och anfall. Säkerheten själv på alla platser och härligt Fighting Face mot elaka (?) motståndare.

* Matilda, som trots ständiga problem med astman var som en igel på anfallarna och aldrig lät dom vända om.

* Josefine, som räddade oss flera gånger i framförallt första halvlek från fler mål med fina utrusningar och lugn. Snabba igångsättningar matchen igenom.

På lördag är det seriepremiär, bra om alla kan försöka vara med för då är damlaget på träningsläger i Danmark så där har vi ingen hjälp att få. Anrika Örgryte kommer på besök till Skarsjövallen. Matchstart 1415.