Äntligen match!

Glädjescener efter slutsignalen i höstens kvalmatch mot Stenungsund. Arkivfoto: Jessica Barck.

LSK:s P17-lag stod inför ett spännande äventyr detta år, med många tuffa matcher i en utmanande serie. Så har det inte riktigt blivit med tanke på att seriespelet har blivit förskjutet. I torsdags var dock kulan i luften igen när laget träningsspelande mot Stenungsund.

Stenungsunds IF gästar oss för träningsmatch och förutsättningarna kan väl knappast vara bättre denna första kväll med lite sommarkänsla. Det är nu tre veckor sedan vår senaste match mot IKO, gräset är grönt och killarna är riktigt sugna på att spela efter allt tränande denna vinter och vår som varit något så annorlunda mot normalt utifrån det otyg som drabbat Sverige och globalt de senaste månaderna.

Matchen börjar med ett par hörnor från vår sida vilka i bästa fall kunde resulterat i mål men ska väl samtidigt tillägga att det inte var jättenära på något sätt.

Vi jobbar vidare utifrån vår plan och vårt försvarsspel sitter mycket bättre nu än vad det gjorde när vi mötte SIF under kvalmatcherna i höstas då vi hade svårt att hålla våra positioner och spelade mer individuellt än som ett lag men ändå kämpade oss till ett positivt resultat.

Stenungssund har svårt att komma till målchanser medans vi själva kommer upp i några kontringar som kunde ha resulterat med lite bättre flyt. Nu tar ändå SIF ledningen i 33:e minuten efter att vi inte får bort bollen i eget straffområde och vi går till halvtidsvila med ett 0 – 1 underläge.

I paus så pratar vi bland annat om att vi måste bli bättre på att sätta passningarna när vi vunnit boll samt att vi skulle jobba lite högre upp i planen periodvis i andra halvlek.

Enligt min mening så har vi flest möjligheter att kunna reducera under andra halvan av matchen men vi har inte tillräckligt med flyt för att få in bollen vilket innebär att matchen slutar med en förlust, 0 – 1. Siffrorna kunde lika gärna var de motsatta då det var en jämn match med tillknäppt spel.

Det vi måste bli bättre på är att förvalta bollen på ett bättre sätt när vi vunnit tillbaka den. Nu hade vi i många fall lite för bråttom att sätta den där avgörande passningen istället för att lägga en säker passning, hålla bollen inom laget, bygga upp spelet och inte tappa den direkt. Det är ju som så att du kan göra en bra brytning men den är inte komplett om du sedan slår bort bollen.

Vi måste dessutom i vissa lägen vara lite hetare när vi jagar efter boll och inte något mittemellan utan har vi bestämt oss då ska vi göra allt för att jaga skiten ur motståndarlaget och vinna tillbaka bollen.

Vi måste förstås även bli effektivare när vi får målchanser.

Bra var ändå att vi inte drog på oss en massa onödiga varningar utan i det stora hela så höll vi snacket och uppträdandet på rätt nivå. Alla killar jobbade dessutom utifrån vår matchplan och det känns som om att vi nu har koll på hur vi kan försvara oss när vi möter ännu svårare motstånd i serien.

Nu ska vi fortsätta jobba med spelet på offensiv planhalva och försöka få ihop det på ett bättre sätt. Kan väl tillägga att intensiteten på träningarna har ökat rejält och nu gäller det bara att lösa knuten och få in ännu mer av det vi ser på träningen till match. Killarna har dessutom en mycket hög träningsnärvaro.

Fyra 04-killar var med (Arvid, Daläng, Hugge och Birk) och de föll inte på något sätt ur ramen utan skötte sig bra.

Nu väntar vi på besked om serien kan starta i mitt av juni eller om det blir ytterligare förskjutningar.

/Tränarna genomm Håkan

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail