Årets första förlust – Joakim Jensen om matchen

Årets första förlust 1 – 2

Vi kom ner till Stora Höga för match mot Vallens IF. En helt underbar dag med sol och fin plastgräs plan.

Uppladdningen inför matchen blev lite sådär när jag själv fick åka ner lite senare utan laguppställning och våra fasta situationspapper icke utskrivna. Men men..

Men tjejerna verkade ändå tända och sugna på att förlänga segerraden.

Laget för dagen:

Linn

Lisa-Alice-Maja-Lina

Ida-Jennifer-Alina-Anni

Linnéa-Sandra

Avbytare:

Sanna-Alice J-Saga-Andy-Sara

Första halvlek:

Vi startade matchen riktigt bra med ett bra bolltempo och goa kombinationer när vi sågade oss fram till första läget efter 4 minuter. Men Sandras försök att lobba gick tyvärr utanför. Efter ca 24 minuter får vi vår andra hörna till höger och Linnéa slår den långt mot bortre där Sandra nickar in bollen i nätet 1-0 ⚽️!

Direkt efter detta mål när vi har haft så bra spel, löst många kniviga dueller så hände något. Vårt spel försvann, rörelsen som bortblåst på de flesta fötterna (dock inte alla), men det går inte att tre av elva agerar på plan, och de andra reagerar för sent hela tiden.  Det skulle straffa sig i den 41 match minuten då en av vallens rensningar hamnar nere vid vår hörnflagga. Ett långt inlägg dimper ner vid straffpunkten där vi tappat fokus och blir boll tittare medans en Vallen spelare alldeles för enkelt tåa in bollen fri från 7 meter 1-1.

Detta var en logisk utjämning då vi inte var med på planen, samt att vallen kunde komma oss nära i duell spelet. Dueller som vi förlorade eller så blåste domaren när vi vann dem. Värsta blåsningen var när Sandra i början av första får en boll i djupet. I duell med deras mittback som tror det är lugnt så tar Sandra bollen från sidan och försvararen snubblar av duellen, Sandra fri men blir avblåst. Detta var ingen bra dag för en vår unge domare, men inte heller en bra dag av oss.

Andra halvlek:

Vi pratar om att vara lite tuffare i duellerna och inte vika ner oss. Vara alerten på Vallens långa bollar då dem inte försöker spela sig igenom oss utan bara rensa så långt dem kan och springa med 4 tjejer.

Detta skulle löna sig för i 47 matchminuten kommer en sådan boll. Lisa vinner löpduellen och spelar till Linn. Men Linn rensar inte utan får tuff press från en motståndare. Och Linn halv rensar iväg bollen där en Vallen spelare står och skjuter på ett tillslag, en för dagen högsta spark mot mål.Bollen dimper ner vid bortre stolpens insida 1-2.

Vi gör några byten för att försöka få in lite mer fart igen. Och får igång spelet hyfsat men stoppas gång på gång av ett hårt jobbande Vallen, vars rensningar går långt i medvinden och vi får bygga upp på nytt. Det skulle dock dyka upp några bra chanser och den bästa fick Sandra när hon blev frispelad av Jennifer men lyckades inte placera bollen vid sidan av målvakten. Våra tjejer försökte in i det sista helhjärtat att bräcka muren  som stod i vägen men lyckades tyvärr inte idag. Vi hade inte den fokusen och huvudet med idag för att lösa detta.

Slutsats:

Vi mötte ett vallen som kämpade hårt idag. Vallen valde även att ta med många tjejer som varit startspelare i deras Div 2 lag för att köra denna matchen. Lite synd att vi då inte fick benen att röra sig mer än de gjorde idag.

Men en väldigt glädjande sak för dagen var att två unga 03:or, Saga och Alice kommer in och visar framfötterna. LSK dam startades ju på nytt förra året och att vi redan får fram så duktiga och hungriga spelare från våra ungdomsled är väldigt glädjande och fler än dessa två knackar på dörren. 💪👍

Vi förlorade denna men vi kommer att bita ihop och komma tillbaka till nästa söndag så vi taggade till tusen möter Tjörns DFF.

Hoppas vi ses där.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail