Årets första hemmaseger!

Aulon Bitiqi var iskall och satte segermålet från straffpunkten. FOTO: P. Stenbaek.

Solen sken och det var fina förutsättningar för en härlig majkväll på Skarsjövallen.

Gästerna från Vänersborg inledde starkt och fick direkt ett gäng hörnor som skapade viss oro i LSK-försvaret. Det var just via de fasta situationerna som Vänersborg skulle skapa sina chanser. LSK då? Efterhand kom man mer in i matchen och när det vankades anfall var LSK giftiga. Vid två tillfällen kommer de grönvita igenom på ett bra sätt och man är sånär att sätta ledningsmålet. Det är en tuff match under första halvlek, men det är fortfarande mållöst när lagen går till halvtidsvila.

I andra halvlek fortsätter VIF lyfta in bollen och det blir många dueller. Gästerna skapar även ett par chanser där Thylén får bekänna färg. I mitten av halvleken får en Vänersborgsspelare sitt andra gula kort och blir därmed utvisad. Någon minut senare kommer JT Kamara igenom och hittar fram till Benjamin Arapovic som dras ned och domaren dömer straff. En iskall Aulon Bitiqi går fram och sätter förlösande 1-0! Därefter försöker gästerna gå för en kvittering och LSK får slita hårt. Efter en lång nervös kamp så lyckas äntligen LSK reda ut det och ta årets första hemmaseger! Ingen strålande prestation men en otrolig lagmoral och kamp som var genererade i en väldigt viktig seger.

Stort tack till alla som kom och stöttade oss matchen igenom. Härnäst väntar en ny match redan på söndag borta mot Tvååkers IF. Väl mött.