Årets första seger! – Joakim Jensens matchreferat

Vi åkte för dagen till ett blåsigt Vänersborg för en rolig träningsmatch. Vår motståndare Vänersborgs IF spelar i Västergötlands div 3 serie.

Vi har endast mött lag som spelar i div 2 hittills, men nu skulle vi få se vart vi står mot ett lag i samma division som oss. Dock då i annan förbundsserie.

Vi startade med följande lag:

Linn

Emelie-Sara-Lisa-Anni

Sanna-Matilda-Wilma-Filippa

Sandra-Elsa

Vi startade matchen med ett bra tempo och visade vägen med ett snabbt och vägvinnande spel. En för dagen spelsugen Sandra var tillbaka på (utomhus) planen.   Sandra är som ni vet ett ständigt hot för alla försvar. Skulle även visa sig vara detta idag. Redan i den 13 minuten fick Sandra en fin långboll in bakom backlinjen från Lisa. Medvinden var väldigt påtaglig i första halvlek så denna fina boll fick lite för hög fart, så VIF’s målvakt precis kunde rensa den framför Sandra.

Chanserna duggade tätt då vi fick ett par bra skottlägen i medvinden, dock så slutade de flesta i händerna på målvakten.

Sandra vände bort sin försvarare utanför straffområdet men sista touchen Sandra gjorde blev lite för lång och målvakten hann ut och blocka.Elsa vann en boll till vänster om straffområdet, vände hemåt och slog ett fint inlägg. Sandra satte pannan till  bollen men nickade just utanför målramen.

I den 25:e minuten skulle det lossna, Anni rensade iväg bollen då VIF hade ett anfall. Mittbackarna missbedömde bollen och vinden.  Sandra högg som en riktig målskytt! Ensam med målvakten gjorde hon inget misstag, utan bredsidade bollen till vänster om den för dagen duktiga VIF målvakten, 1-0 LSK!

Strax därefter fick Sandra ett instick i straffområdet av Anni tror jag att det var. Målvakten rusar mot Sandra men är steget efter. Sparkar på Sandra’s fot så det ekar på Vänersvallen, dock inget gehör från domaren endast en inspark som resultat. Många väldigt förvånade miner med det beslutet, Sandra fick halta en stund så var det lugnt igen.

Vi hade väldigt mycket boll i matchen och VIF hade svårt i motvinden att ta sig till några farliga chanser. Just det att vi stod högt och var aggressiva var nyckeln till att vi hade mycket boll.

Ett kvitto på detta var när VIF rensade undan ett av våra anfall i 40:e minuten. Emelie var på tårna och klev framför VIF’s mittfältare och från 30m avlossade kanonen. Kanske inte var den bästa träffen Emelie ???? men dock letade den sig förbi målvakten, 2-0 LSK!

Vi pratade lite i halvlek om att försöka ha ett snabbare passningsspel, flytta bollen snabbare för att göra det svårare  för motståndarna. Vi gjorde några byten en bit in på andra halvlek som skulle visa sig ge lite ny energi. Väldigt roligt att stå på sidan och se hur dessa tjejer visar en hunger och vilja att prestera när de får komma in på plan. Alina kommer in och visar pondus och stabilitet, vinner boll och tar avslut. Alva kommer in och med sin fart och teknik visar sig användbar även på mitten. Alva dribblade och avancerade framåt, avlossade ett bra skott i 72:e minuten som tyvärr tog på en motspelare. Mer sådant så kommer Alva att vara ett livsfarligt vapen iår!

Två andra bra byten som blev en injektion var Linnea/Moa. Linnea fick en djupledsboll in bakom backlinjen av Sara, ensam mot en utrusande målvakt lyfte Linnea den snyggt i mål, dock blev detta avblåst för en tveksam offside. Lite senare i 84:e minuten vann Moa en duell och lyfte snyggt in en boll till Linnea (identiskt med chansen innan) just bakom backlinjen. Likt tidigare avslut satt denna snyggt och 3-0 var ett faktum. I 86:e spelade Filippa fram Linnea som vände mot mål och sköt ett hårt skott mot bortre stolpen. Men med den bästa räddningen för dagen så tippade VIF målvakten skottet till hörna.

Liten summering som säger att vi får det svårt att ta ut startelva kommande matcher. Det är många som ser pigga och bra ut. Några har jag nämnt men alla gör återigen en bra match. Alla ifrån Linn (go sista utpost!) till Lisa-Sara tufft bra mittlås, till resten av tjejerna! Bra och stabilt vilket gör oss tränare väldigt nöjda! ????????

Nu njuter vi någon dag eller två! Sedan laddar vi för en rolig DM-match mot självaste IK Rössö (segrare div 1, 2018).

Dag: 6/3 Onsdag

Tid: 19:00

Plats: Skarsjövallen