Återstart väntar för damerna

Julia Jonasson (t. v.), Amelia Hallberg (t. h.) och resten av LSK har inte haft en lätt säsong hittills. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Hela 40 dagar har det hunnit att gå innan damerna återigen ska gå ut för strid på den gröna salladen. På lördag är det nämligen dags för återstart – och det är ett laddat gäng som åker till Säffle för att bärga en trepoängare!

Sommarledighet, salta bad och strålande sol kanske är det man tänker när det handlar om sommaruppehåll. Men ni som har följt LSK:s spelare i damlaget på den sociala mediaplattformen Instagram (eller i verkligheten på Skarsjövallen) har sett att man inte legat på latsidan. Tvärtom. Det har varit full aktivitet, både individuellt och även när träningen återstartade för ett par veckor sedan.

På spelarsidan har som bekant Sandra Bagger återkommit. Ett nyförvärv som kommer bidra med spetsegenskaper – och som även kommer göra att tränartrojkan kommer få angenäma ”problem” om hur anfallsbesättningen ska se ut i startelvan. Redan innan sommaruppehållet har glädjespridaren Andrienne Larsson varit, som är hemma från studierna under sommaren, och kommer vara med innan skolan börjar igen. Under de inledande veckorna efter sommaruppehållet har även Lisa Henriksson och Emma Ringmark från Dam-U fått känna på nivån och bekantat sig än mer med laget. På skadefronten är det ingen större ljusning än, där en rad spelare med långvarig frånvaro fortsatta är flitiga i sin rehab. Närmast comeback är Magdalena Cruz Aliaga som skyndar långsamt och förhoppningsvis kan göra comeback snart igen.

Skadeläget har varit massivt under säsongen hittills och gjort att LSK fått klara sig utan nyckelspelare plus att laget varit väldigt tunna sett till antal tillgängliga spelare. Trots det har många spelare tagit mer ansvar och klivit fram, men det har inte varit lätt. Spelarna har fått slita och i juni mäktade man inte riktigt med utan tappade poäng i flera matcher. Sett till det besvärliga skadeläget var det trots det en väl godkänd vårsäsong. Samtidigt är det ett revanschsuget lag som i höst verkligen vill visa att man vill upp och nosa på de allra ädlaste platserna i tabellen.

På lördag är det alltså dags för höststart borta mot Säffle innan det är dags för en ny bortamatch helgen därpå mot Hertzöga. På Skarsjövallen väntar sedan två söndagsmatcher i augusti (21/8 och 28/8) mot Vänersborgs FK respektive Trollhättans FK. Så det blir minst sagt en spännande start på höstsäsongen – innan bortaderby mot IK Rössö väntar i början av september.

Var med och följ laget nu i höst – först ut borta mot Säffle på lördag. Väl mött.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail