Avslut med flaggan i topp

Kryss i avslutningen. FOTO: P. Stenbaek.

Då var det efter några om och men dags för den avslutande matchen i Division 3. Domarbrist flyttade matchen till tisdagen och Varekil bjöd på en bitande kall men vacker kväll.

Målet med året – såsom det artade sig – med Covid-19, enkelserie, tjejer som slutat och tyvärr många, många skador – var att säkra kontraktet. Det gör vi med god marginal och med helt okej spel över hela serien. Vi slutar på en 6:e plats med 14 poäng (se tabell)Många hårda, svåra matcher med tighta resultat. En något orättvis uddamålsförlust mot suveräna seriesegrarna HAIF (Stort grattis!) redan i omgång 2, en galen match mot Bullaren (6-6) är bara två av höjdpunkterna.

Andra höjdpunkter är alla underbara unga tjejer som visat framfötterna och som alltid ger allt och vågar. På nio matcher har vi använt oss av hela 36 spelare. Något av ett rekord i sig? En runda med upprop på namnen i omklädningsrummet inför matchstart är standard. Detta medför naturligtvis att några inövade varianter sällan låter sig göras, eller för den delen att tjejerna hittar varandra naturligt från start. Men som det är med duktiga fotbollsspelare – då kommer spelet av sig själv tillslut.

Så var det även mot Orust; för dagen med en mycket stark A-truppsbetonad uppställning. De sätter ordentlig press på våra bollhållare från start och – lite som det är för oss i början av matcherna innan vi hittar varandra – bolltapp och inget ordnat spel. Efter att den inledande pressen lagt sig tar vi över och spelar ut. Sista kvarten har vi flera farliga chanser, även om de riktigt klara målchanserna uteblir. Närmast är Saga L som får med sig bollen fint i djupled men bolluslingen fastnar till vid avslutet, och chansen rinner ut.

Orust känns trötta inför halvtid och vi tror att vi kommer att ta över ordentligt i andra som brukligt. Så blir det dock inte riktigt, utan matchen fortsätter jämnt även om vi håller i bollen mer och mer. Ett inlägg i ribban från Wilma W landar sånär vid fötterna på Linnea J men inga mål. Tillslut vinner Felicia bollen på mitten frispelar alltid löpande Alice N som dribblar omkring en stund och sedan löper ner mot hörnflaggan och lämnar över bollen till Wilma. Som likt Isak mot Kosovo, fintar bort en motspelare vid hörnet av straffområdet, flyter in mot mitten och skjuter otagbart upp bollen i nättaket till 0-1. Orust trycker sedan på och skapar några chanser. Med endast 15 minuter kvar får de en frispark strax utanför straffområdet. Skottet avlossas stenhårt rakt mot krysset, tror nog att Yrsa var där men hon orkar inte hålla den och den går in i krysset. Trist men ett fint mål ger slutresultatet 1-1.

Sammanfattningsvis en intensiv och bra match i högt tempo. Extra kul att avluta på topp och att kunna ge matchens stjärnor till två av tjejerna som jag haft förmånen att träna i 11 år:

⭐️ Julia Stenbeak – ger alltid sitt yttersta och en sådan positiv person vid sidan av plan. Fina kombinationer på kanten, som sånär gav flera frilägen och vassa målchanser.
⭐️ Linnea Egestål – min speciella hoppjerka – finns det någon position hon inte behärskar? Återigen felfri, denna gång på högerbacken.
⭐️ Wilma ”Isak” Wester – löpstark, bolltrygg och VILKET (!) mål!

Med detta sagt vill jag tacka för alla åren och meddela att jag nu tar ett break från fotbollen. Oklart vad jag ska göra med all tid men kanske stå på gymmet och pusha Liv, så hon snabbt tar sig tillbaka 😉

Dam-U fortsätter som vanligt och spelar – med kontraktet säkrat – år 2022 fortsatt i Division 3.

Vid tangenterna,
Martin Görling

Bläddra bland matchbilderna nedan, tagna av Peter Stenbaek:Orust FC - LSK Dam-U - 20211012


STOLT PARTNER TILL DAM-U:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail