Bitter förlust mot Kristianstad

Det finns förluster och det finns förluster. Att förlora en match med 0 – 1 när man spelat så bra och skapat så många klara målchanser är nog den förlust som är svårast att ta.

LSK skapade massor av målchanser i första halvlek. Men oskärpa och en mycket duktig målvakt gjorde att det trots det stod 0 – 0 i paus. Kristianstad hade inte en enda chans värd namnet i första den halvleken. Man bara väntade på LSKs ledningsmål.

Tyvärr tvingades LSK till ett byte i backlinjen i pausen när den Alexander Mellqvist drabbades av en hjärnskakning i slutminuten av första halvlek. Kanske var det bytet som gjorde att motståndarna fick lite mer att säga till om i inledningen av andra halvlek. Då vaskade de fram ett par halvchanser. LSK fortsatte att skapa målchanser. Men när bollen väl kom förbi Kristianstadsmålvakten gick den endera utanför eller i ribban. Robin Strömbergs skott efter 54 minuter tog i ribban, studsade ner strax framför mållinjen och sedan ut på planen igen.

Efter knappa timmen kan Kristianstad ta ledningen. En rensning från en LSK-försvarare studsar på en annan spelare och bollen dimper ner framför fötterna på Kristianstads bäste målskytt, Andreas Grahm. Han behöver bara en chans för att göra 0 – 1!

LSK fortsätter att skapa chanser. Bland annat har Stian Michalsen har en boll i ribban och Kristianstadsmålvakten gör matchens svettigaste räddning till hörna på Aniekpeno Udohs friläge efter ca 80 minuter.

LSK hade 10 avslut på mål mot Kristianstads 6 avslut. Siffrorna säger inte allt. Av motståndarnas 6 avslut var det bara det som gick i mål som var riktigt farligt, övriga skott var från långt håll och plockades enkelt upp av Zac.

LSK hade 11 hörnor mot Kristianstads 4. Tyvärr får vi konstatera att ingen av de 15 hörnorna totalt, var direkt farlig.

Såhär sa Kristianstadstränaren, Atli Edvardsson till Kristianstadsbladet efter matchen: ”Det här var en svår match på många sätt. Vi lyckades inte med vårt presspel och hamnade inte rätt i positionerna. Spelarna gav allt, men vi hade tur som fick med oss segern.” Den som orkar kan läsa hela Kristianstadsbladets rapport från matchen här.

Nu får vi ta nya tag. Redan på söndag, 8 oktober,  kommer Oskarshamns AIK till Skarsjövallen för match kl 15:00. I Oskarshamn spelar gamle LSK-favoriten Peiman Eliassi.