Bra prestation trots förlust 2-1

Äntligen var det dags för seriepremiär för P17. Vi samlades tidigt för avfärd mot Borås och Ramnavallen för match mot Norrby. En resa som tog cirka 2 timmar inklusive ett stopp för att fylla på energiförråden. Henrik hade ordnat med lite pastasallad, mackor och lite kaffe.

I strålande solsken anlände vi till Ramnavallen och redan tidigt på förmiddagen var det riktigt varmt i solen. Efter ombyte, uppvärmning och en sista repetition av spelplanen så blåste domaren igång matchen. Det var ett taggat gäng som stod uppställda i den gröna dressen.

Norrby spelar bra och stabilt men vårt försvarsspel fungerar så som vi har tänkt oss. Killarna följer planen bra men ett duktigt Norrby skapar ändå några halvchanser. Det står 0-0 fram till vattenpausen( ja det var varmt). Efter vattenpaus  vinner vi en del bollar och kan ställa om på dem men tyvärr får vi inte till sista passningen eller avslutet. I en sekvens i 35e minuten lyckas Norrby rulla ifrån sin vänsterkant genom mittfältet och kommer runt på sin giftiga högerkant. Yttern tar sig till kortlinjen och spelar ”snett inåt bakåt” och de kan sedan enkelt rulla in 1-0. Inte orättvist sett till bollinnehav, det känns dock som om vi skakar av oss det och innan paus har vi skapat några halvchanser dock utan resultat.

I paus pratar vi om att starta pressen högre upp i banan och det gör killarna bra. Norrby är fortsatt spelförare men vi kommer närmre och ger dem en bra kamp utan att komma till klockrena målchanser. I den 65e minuten kommer en långboll på deras högerkant och yttern tar sig återigen förbi och ner till kortlinjen och får till ett bra inspel i boxen och sätter dit.

2-0. Lite tungt men det som är kul att se är att grabbarna verkligen inte ger upp utan de kämpar på. Vi kommer ytterligare högre upp i banan och får några fasta situationer något som vi vet att vi är starka på. Gurra lyfter i den 77e minuten en lång frispark in i straffområdet och vi visar god vilja och trycker in bollen, Matteo är påpassligt sist på bollen. Härligt och det är reducerat 2-1 och vi har gjort mål.

VI ger aldrig upp men kommer inte närmre. Gabbe gör en fin räddning på ett friläge några minuter ifrån slutet och matchen slutar 2-1.

Summerat är att vi förlorar mot ett stabilt och bra Norrby och vi ska vara nöjda med vår prestation. Nu är serien igång och varje match blir ett bra utbildningsmoment och en bra lärdom. Den intensiteten vi har upplevt på träning de senaste veckorna samt dagens prestation och kampanda bådar gott för kommande matcher.

Nu laddar vi om med lättare träning på Tisdag och sedan tar vi emot Gais i vår hemmapremiär på Torsdag. Tack till skjutsande föräldrar!

 

Bakom tangenterna,

Ledarna genom Johan

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail