Bragden i Ödsmål!

Denna veckan gör vi ett nedslag i Damjuniorerna som lyckades med en bragd mot starka Qviding. Tränaren Martin Görling berättar mer om matchen i hans referat här nedan.

Jag har ju en tendens att skryta om våra tjejer. Kanske rent av överdriva lite. Välförtjänt skryt som regel men ibland kanske lite färgat. Men att kalla dagens insats för en BRAGD är faktiskt inte att överdriva. Jag har under veckan flera gånger varit nära att meddela W.O. till serieledarna Qviding. Det såg hopplöst ut att få ihop lag. Damerna skulle spela på lördagen och kunde spela hem div 3 vid vinst, så därifrån räknade jag inte med mycket hjälp. Bara Andy hade tänkt ställa upp (som alltid) men skadade sig tyvärr i matchen. Som tur är hade jag bett om hjälp av våra underbara 05/06:or. Trots egen match på förmiddagen så kommer 3 st. Väl på Ödsmåls IP, fångar vi upp en 05:a från Ödsmål som precis spelat klart sin match. Perfekt. En avbytare. Tolv tjejer till start. Varav fyra som spelat en match redan. en småskadad och två småförkylda. Bara att köra!

Skön stämning under uppvärmningen. Det skojas och stimmas. Snackat tidigare om att vi har inget att förlora. Tänk om vi lyckas ta poäng av serieledarna under dessa förutsättningar?

Redan från första spark känns att det kommer bli en kul match. Full fart och härlig inställning. Vi dominerar från början. Qviding kommer inte till några lägen och Josefine står nästan och fryser lite i mål. Jämnar ut sig efter hand men inga klara lägen för Qviding. Då hade vi haft tre ordentliga frilägen. Precis innan pausvilan får Liv bollen och driver upp i plan från mittbackspositionen. Tar sig förbi hela mittfältet och lägger en boll perfekt i djupled till Saga som fri med målvakten inte gör något misstag. 1-0. Vi har svårt att tro våra ögon på bänken.

I andra tar Qviding, i mån av avbytare och bättre ork över mer och mer. De kommer dock inte närmare än en felspark från oss som Sigrid i mål gör en fantastiskt räddning på. Desperat kampande håller vi undan och att säga att vi gick på knäna i slutet är ingen överdrift.

Stor beundran och min fulla respekt för er idag, hjältinnor!

Matchens tre stjärnor:
* Alma; tillbaka efter två månader och vilken utmaning. Som vi saknat vår långkastande, hårdskjutande vän.
* Lisa; fick en lite fri roll på mitten framför Alice och Stina idag och gör det magnifikt. 90 min på en tungsprungen plan, dagens andra match…
* Ester; en felfri insats på mittbacken i första. En strålande andra på mitten. Står ivägen för det mesta.

Martin Görling
Huvudtränare, Damjuniorerna

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail