Brons i Kannan för Damjuniorerna


Dag 1

Klockan ringer tidigt. Första matchen spelas redan 0815. Trötta tjejer möts upp i Agnebergshallen för den traditionella Uddevallakannan. Tror det är åttonde eller nionde året på raken som vi spelar här. För tjejerna är det en tradition som de vägrar bryta. Idel goda minnen från åren. Massor av finaler och ett par vinster. Som vanligt är tjejerna mer nervösa inför första kannan-matchen än inför andra liknande matcher. Beror på all publik på läktarna och att alla jämnåriga kompisar oftast spelar samtidigt och sitter och kollar.

Trots nervositeten är det inte svårt att få alla att tagga till. Haifs unga duktiga Futsal-lag står för motståndet i första. Inledningsvis taffligt och hafsigt spel. Haif har flera fina lägen men Josefine (och målramen) räddar oss. Saga sätter en för oss i en kontring och vi håller undan till en vinst. Välförtjänt men kanske inte rättvist. Sedan en bättre match mot Orust, tyvärr orättvis kvittering i slutet; 1-1. Match tre så. Rössö! Årets viktigaste Futsalmatch. Derby – för vilken gång i ordningen? Här gör vi en perfekt match och vinner med 1-0 efter mål från Alice J. Avslutande matchen mot Svarteborg handlar om vi ska vinna gruppen eller bli tvåa. Krävs vinst för att bli etta. Trots ett kompakt spelövertag och 10-2 (typ) i skott får vi inte in den. Deras målis gör verkligen en utmärkt match. Innebär semifinal mot Rössö imorgon kl 0940. Blir en ny ”årets viktigaste match”. 🤩

Två vinster mot de två duktigare lagen och två oavgjorda mot de andra innebär 8 poäng. Nu kör vi stenhårt imorgon och går för vinsten!


Dag 2

Lite sovmorgon idag, så något mindre trötta möts vi för dag 2. Inte heller denna dag svårt att få tjejerna att tagga till när en semifinal i kannan hägrar. Tyvärr kanske överladdade eller nervösa?, för på planen fungerar ingenting. Ett förlorat motlägg och hårt skott av Rössö ger retur som enkelt kan rakas in till 0-1. Ett förlorat motlägg mot Stella är inget att tala om, inte heller att ge retur på skottet. Att en Rössötjej är först på returen är dock inte ok. Nu blir det uppförsbacke resten av matchen. Tjejerna försöker och skapar lite halvchanser. Vi blir dock statiska i vårt spel och kastar eller skjuter bort bollen när vi får lägen att skapa något. Tråkigt när spelet var så bra igår. Slutar 0-2 och vi får glömma denna match och fokusera på bronsmatchen.

Svarteborg väntar där och nu får vi – i mån av något mindre ihärdiga motståndare – mer tid att få till ett eget spel. Precis som i gruppspelet skapar vi mest men har svårt att få in den i mål. Tillslut en magnifik skarv på ett tillslag från Stina som helt ställer Svarteborgs försvar och ger Alice J fritt läge från nästan halva plan. Hon är säkerheten själv när hon håller bort motståndarna, avancerar mot mål och sätter 1-0. Bara minuten kvar och den spelar vi av utan svårighet. Nämnas bör även en fin brytning utanför straffområdet av Josefine på ett friläge som kunde gett oss underläge.

Summerar kannan med 3 vinster, 2 oavgjorda och en förlust och slutar på fin 3:e plats. Med endast två inneträningar i benen är detta mer än väl godkänt; ett B i betyg! 🥳

Cupens tre stjärnor är extra svåra att utse då alla spelat väldigt bra. T.ex. Liv som spelar sina första innematcher på nästan 3 år, Julia som fick sticka hål på en blånagel för att kunna spela dag 2 och Saga som – genom sin härliga spelstil – är mer blå än hudfärgad på knäna. Alice J som missar några chanser i början men tar igen det genom att sätta ett mot Rössö och sedan avgör bronsmatchen. Stina med sin höga arbetskapacitet som stänger ytor och med skarven till Alice är tungan på vågen som väger över. Alice B med hög kvalitet outtröttligt jobbar båda vägarna. Men de jag valt är ändå:

⭐️ Josefine; vilken cup. Ett insläpp mål under gruppspelet och tre sammanlagt. Räknar in minst 10 frilägesräddningar. 🤩
⭐️ Maja; vår säkerhet bakåt. Felprocenten, såväl offensivt som defensivt är i det närmaste obefintlig. 💯
⭐️ Ester; tryggheten själv när hon löser av Maja på den mycket svåra ensamma backplatsen. 🎉

 

Även tack till vår hjälptränare Lisa Malmeling från Dam som var med oss och gav experttips på Futsalspel.

Vid tangentbordet,
Martin Görling

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail