Cirkeln sluts

Då var det dags att knyta ihop presentationssäcken för vårt nystartade futsallag.

Angelo Vega

Huvudtränaren Angelo Vega är ett känt namn och ansikte i såväl futsal- som fotbollsverige och LSK är såklart förtjusta över att ha en så välmeriterad och kunnig ledare i sin förening.

Angelo började sin karriär som liten grabb i IK Svanes pojklag innan han slussades vidare ut i Sverige. Tillsammans med Mattias ”Musen” Karlsson och Jesper ”Lanken” Landberg fick han chansen att spela ungdomsfotboll i Örgryte IS under ingen mindre än Erik Hamréns vingar och gjorde detta med bravur. Under den tiden så vann de bland annat SM-guld och Gothia Cup.
Han utvecklades så bra att han flyttades upp till ÖIS A-lag där han spelade ett fåtal matcher under 3 säsonger innan han blev utlånad till Qviding FF. 3 mål och 1 assist på 8 matcher imponerade på Qvidingtränaren så han blev kvar där. Kommande säsong gjorde han 4 poäng på 24 matcher innan hemlängtan tog över och han skrev på för IK Oddevold. 76 matcher senare skrev han på för lokalkonkurrenten IFK Uddevalla. Angelo är fortfarande aktiv och tillhör Rosseröd, men mest för att han skall kunna grilla så ofta som han gör utan att må dåligt för det.

Som futsalspelare och futsalledare är han ännu inte ett färdigt kapitel. Angelo har många fina meriter på sin lista som futsalspelare. Han spelade i Göteborgslaget FC Ibra med bland annat Martin Smedberg Dalence och Mentor Zhubi som vann SM-guld och spelade Champions League, Angelo kunde tyvärr inte spela CL p.g.a. hans åtaganden med Oddevold. Efter den fina säsongen i FC Ibra så blev han uttagen i det historiska första Futsallandslaget och gjorde sin debut på hemmamark mot Frankrike 2012. Efter säsongen 2012 så föddes idén om att starta ett lag i Uddevalla. Han tog kontakt med ordföranden i IFK Uddevalla och presenterade idén  och så föddes IFK Uddevalla Futsal. Uddevallalaget har nu tre SM-guld i bagaget.
Angelo gick därifrån vidare till Örebro men klarade inte riktigt av att kombinera privatlivet med pendlingen och skrev därför på för Skoftebyn.

Så nu startas alltså ett nytt lag, LSK Futsal. Med samma vision nu som då, att bli Svenska mästare och nu sätta LSK på futsalkartan.

Sagt av tränaren:
– Angelo har enormt mycket rutin och en kompetensbank inom fotboll och futsal. Han har en klar och tydlig spel idé som vi alla tror på. Man märker att han har en grym vilja och en drivkraft att lyckas. Han har så mycket i skallen och allt skall ibland ut på samma gång verkar det som, det är väll därför jag (Mikael Berggren) är där, för att strukturera upp det förvirrade geniet.

Kuriosa 1:
Angelo driver tillsammans med David Gerd den kritikerrosade podden Futsalsnack som finns att på Spotify, iTunes och där poddar finns..

Kuriosa 2:
Angelo var i sin ungdom och provspelade för Real Madrid, tyvärr skadade han sig under träning och fick inget kontrakt. Men han är en trogen Madrid-fanatiker än idag.

Kuriosa 3:
Blev bäste spelare i inomhuscupen Mariedal cup där han var två år yngre än alla.

Mikael Berggren

Assisterande tränaren, Mikael Berggren, född i Göteborg och vidare till Lilla Edet där allt en gång startade. I 32 år har han varit aktiv inom fotbollen och den är en av hans största passioner i livet.
I Lilla Edet ansågs han vara en stor talang och var ganska överlägsen för sin ålder och blev uttagen i distriktslaget som ett tecken på det.
När han flyttade till Uddevalla fick han kontakt med Magnus och Bjarne i Oddevold och började således spela där. Det blev 4 säsonger i pojk- och juniorallsvenskan innan han tog det dumma beslutet att spela div 7 fotboll med Lindesnäs. Därifrån tog hans sig via Ralf Jansson in i Svanes A-lag där han spelade upp till div 4. Flyttade sedan som 20-åring till Göteborg och där blev det spel för bland annat Säve IF innan minisken gick av, det blev aldrig något mer ”seriöst” upptagande av fotbollsspelandet efter det.

Som 37-åring har han nu sambo och 3 barn i åldrarna 1, 8 och 11 år. Den 11-åriga sonen spelar fotboll i IFK Uddevallas P08 som tränas av Micke själv tillsammans med hans ytterst kompetenta tränarkollegor Magnus Karlsson och Jesper ”Tjuren” Andersson.

Sagt av tränaren själv:
– Jag har alltid gillat futsal och har varit på väldigt många matcher genom åren så när Angelo ställde frågan om jag kanske var intresserad att bli assisterande i LSK:s Futsal blev jag både nyfiken och stolt såklart över att vara tilltänkt. Jag har tränat pojklag i 4 år nu och detta skiljer sig ju såklart ganska mycket., men jag lär mig hela tiden av både tjejerna och Angelo och jag hoppas kunna bidra och assistera Angelo och tjejerna med det jag kan, speciellt utanför planen med allt runt omkring så att Angelo och tjejerna får de bästa förutsättningarna dom kan få för att nå vårt mål att bli bäst i Sverige 2022!

Kuriosa 1:
Under sin tid i Lilla Edet blev han under Dana Cup tillfrågad att komma till Bröndby för att provträna, tackade artigt nej p.g.a. att danska är ett svårt språk att förstå.

Kuriosa 2:
Han tycker det är både märkligt och obehagligt att skriva om sig själv i trede person…

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail