Derby, målexplosion och serieseger!

Ja, seriesegrarna i Division 1 stavas Ljungskile SK och detta efter en urladdning mot Uddevallakonkurenterna Herrestad.

I Angelo Vegas och Mikael Berggrens frånvaro innan match så steg hon fram som tränare, den rutinerade Matilda Eljas som är långtidsskadad i foten är just den ledartyp som kan stiga fram i viktiga sammanahang och axla rollen när det behövs.

LSK skulle vid seger mot tabelljumbon Herrestad U vara klara seriesegrare i Div. 1 och man inledde på bästa tänkbara sätt när Kogsta gjorde 1-0 redan efter 20 sec på passning av Amanda.
LSK hade som vanligt ett enormt spelövertag men man kunde inte riktigt känna igen tjejerna i första halvlek, man ville komma för snabbt till avgörande lägen och det var en hel del felpass. Passningsspelet som blivit ett signum för LSKs totalfutsal.
Men man gick ändå till halvtidsvila med 6-0.

I pausen var det ett ganska glädjelösa tjejer som verkade en smula besvikna på sig själva.
Kapten Emma C sa till laget att glömma den halvleken som var och bara gå ut, köra och ha kul. Angelo och Micke som dök upp precis innan matchstart sa till tjejerna att inte stressa fram till lägen, ha högt boll tempo och ta löpningarna så kommer målen. ”Men framförallt tjejer, ni leder med 6-0 och kommer vinna serien idag, var glada!”

Andra halvlek var en fröjd att se, bollen flöt som vatten förbi Herrestad tjejerna och man bjöd på många fina kombinationer som ledde till mål efter mål trots att Herrestads duktiga målvakt motade en hel del skott.
7-0 kom efter 30 sekunder genom Karne återigen efter pass av Amanda.
Hela 13 mål gjordes i andra halvlek och slutresultatet skrevs till 19-0. Och när domarens pipa ljöd så samlades laget runt målvaken Linn för att fira seriesegern!

Jag skulle vilja lyfta 3 personer denna matchen.
Den första är Amanda som går från klarhet till klarhet och har tagit enorma kliv i sin futsal detta året, hennes löpningar och fina passningsspel har blivit ett värdefullt tillskott för laget.

Den andre att lyftas är Jeje, hon var stekhet denna matchen. Hon är så skicklig med bollen och löper smart hela tiden vilket resulterade i 5 mål.

Tredje spelaren, och kanske en smula tjatigt att höra för er som kontinuerligt läser dessa recentioner, men Kogsta måste nämnas. Tjejen har en lägstanivå som håller landslagsklass och en högsta som är på världsklass. Det kändes som om hon var överallt och hon stod för 7 målgivande pass.

Nu är det bara en seriematch kvar och den spelas mot Munkedal på fredag kl 19.30 i Rimnershallen. Man har just nu gjort 86 mål på 7 matcher, skall man nå 100 mål på 8 matcher? Fri entre så kom och se själva.

Mål: Jeje 5, Amanda 3, Honken 3, Lisa 2, Anni 2, Karne 2, Emma C 1 och Kogsta 1.
Assist: Kogsta 7, Amanda 3, Honken 3, Lisa 2, Emma C 2, Karne 1 och Anni 1

Tisdag 28/1 kommer GAIS för att spetsa sin form inför det stundande RFL-slutspelet. Kom och se en rolig match kl: 19.30 i Agnebergshallen. Välkomna!