Tätt, jämnt och tufft, precis så som ett derby ska vara på en lite regntung plan.

Vi möter IK Oddevold under onsdagskvällen och efter vår vinst i en träningsmatch i början av maj så var vi helt på det klara med att vi inte skulle möta ett IKO som trodde att det räckte att ställa ut skorna och hämta in en 3-poängare.

Innan match så var ett av flera budskap till våra killar att nu verkligen spela för varandra och om möjligt inte lämna en meter till IKO-killarna gratis.

Vi har ju med kort varsel ändrat om lite i vår taktik för att jobba på att inte ha så långt till sista tredjedelen av planen och utifrån att vi inte hunnit träna in det fullt ut så kan vi konstatera att killarna ändå gör jobbet bra även om det finns en del att slipa på.

Med facit i hand så borde vi kanske redan mot Kållered ändrat om för då är jag helt övertygad om att vi vunnit den matchen och även mot GAIS så hade siffrorna garanterat blivit annorlunda.

Under första halvleken håller vi uppe spelet bra och det känns ganska så tidigt att vi kommer att få lägen för att göra mål.
Målet kommer redan efter 6 minuter och det då genom Alex Harr som gör precis som han ska då han placerar in bollen i bortre burgaveln med precision. Härligt mål Alex.

Resten av halvleken så är det jämnt och bästa chansen har väl kanske ändå IKO då man får en spelare helt fri som skjuter strax över målet.

I halvlek så pratar vi bland annat om vikten av att fortsätta som vi genomförde första halvlek men samtidigt så insåg vi att det skulle bli jobbiga 45 minuter då den typen av taktik kräver en hel del kraft på en regntung plan.

Utan att veta bestämt så kändes det som om IKO i andra halvlek gick in med direktiv att snabbare slå långa bollar över vår backlinje vilket naturligtvis innebär att det blev svårare för våra killar att sätta press på bollhållaren.

Redan i matchminut 50 gav det resultat då Sebastian Carhed kommer fri med öppet mål och slår in bollen.

Här kändes det ett tag som om att Oddevold skulle få luft under vingarna och göra ytterligare mål. Man har även ett par bra chanser varav ett friläge men där gör Gabbe i målet en jätteräddning vilket ger oss fortsatt 1–1 i matchen.

Allt eftersom och då framför allt i slutet av matchen så känns det ändå som om att vi lyfter upp spelet och har lite möjligheter men vi lyckas inte komma ända fram och i läget som man vill för att nå ett mål. Även Oddevold har möjligheter ska tilläggas.

Åter till ingressen så blev det ett derby precis som ett derby ska vara, tufft spel men inte till överdrift, hårt kämpande killar i båda lagen som gjorde allt för att nå ett positivt resultat för egna laget och till slut delad poäng.

Våra killar spelade verkligen för varandra och det var riktigt roligt att se att vi kunde stå upp emot Oddevolds Akademilag. Om vi räknar ihop vårt eget lag och plussar till de fem av våra tidigare spelare som spelar i IKO så är det naturligtvis riktigt bra utifrån det vi startade upp hösten 2008. Det ska naturligtvis dessutom tilläggas att vi har tre P16-killar i vårt lag som gör en alldeles utmärkt insats.

Vill tillägga att det naturligtvis är riktigt tråkigt att ett par av våra killar som var avbytare aldrig kom in i matchen. Ett riktigt jobbigt beslut men tyvärr är det så (precis som i seniorfotboll) att det inte längre är självklart att man ska få speltid när man är utanför startelvan. Kanske lätt att säga men här måste man visa karaktär, knyta näven och visa på träningarna att man ska ha speltid.

Vi får tyvärr vänja oss med att det kan bli så här framöver hur gärna vi än vill att alla ska få spela.

Nu siktar vi in oss på nästa match som är redan på lördag mot Utsikten borta.