Derbyseger!

Strålande solsken och seriepremiär väntade denna sommardag, när IK Rössö gästade LSK i ett hett derby.

Visst märkte man att det fanns premiärnerver. Båda lagen inledde de första minutrarna osäkert, men efterhand tog gästerna från Uddevalla över. LSK satsade med att nå spjutspets Bagger för att ställa till oreda i Rössö-försvaret. Det är dock Rössö som är hetare och efter en kvart kommer man igenom och är mycket nära att sätta dit ledningsmålet, men stolpen räddar LSK den gången. LSK kommer strax därpå fram till ett friläge genom Alice Jensen, men avslutet räddas till hörna. En hörna där efterspelet blir minst sagt farligt, men bollen lyckas rensas undan. Båda lagen skapar flera halvchanser men det är mestadels ställningskrig och inget av lagen som på allvar rycket åt sig en riktigt farlig målchans. Det var dags att gå till halvtidspaus, men innan dess fick LSK en hörna. Frida Emilsson lade en perfekt hörna som Amanda Gustavsson nådde högst på och placerade in 1-0!

Andra halvlek inleds med att Rössö direkt försöker nå en kvittering. De skapar också en del framåt, men LSK-försvaret och målvaken Linn Borg håller tätt. Även LSK kommer fram till lägen. Den hetaste chansen skapas när Sandra Bagger river upp ett anfall på högersidan och hittar in till bortre stolpen där inbytte Alice Nilsson är nära att utöka ledningen, men avslutet går precis över ribban. Alice Nilsson är är het och en stund senare får hon ett nytt friläge, men denna gång gör Rössö-målvakten en kanonräddning. Mot slutet så tryter orken i värmen och det tvingar fram flera avbrott i matchen och det blir inte någon rytm i matchen. Spänningen är stor i slutet av matchen utan att några klara chanser skapas. LSK håller undan och vinner med 1-0!

Härnäst väntar bortamatch mot Rävåsen Karlskoga nästa lördag. Då hoppas vi på en ny seger!