Derbyseger borta mot Oddevold!

P17 var äntligen igång med matchandet efter en period utan matcher. Inför seriepremiären i mitten av juni så väntade under lördagen en annan seriekonkurrent i form av Oddevold, på ett publikfritt Thordéngården. 

Inför matchen så samlas vi på Skarsjövallen för ombyte och får därefter i oss en lunch som LSK:s egen kock, Wenche, har tillagat. Vi pratar lite om hur vi ska tänka inför och under matchen och trycker bland annat på ett par fokuspunkter varav en är att vi ska hålla humöret uppe oavsett hur det går i matchen. Det vi måste ha klart för oss är att trash-talk till domare, motståndare eller ännu värre inom laget aldrig, aldrig lönar sig.

Är det en jämn match så är det nästan alltid laget som är positiva som vinner matchen.

En annan sak som vi tog upp var att alla spelare oavsett om man är i startelvan eller kommer in måste ha tålamod och hålla den spelplan som vi bestämt oss för. Det som kan ställa till det är om en eller flera spelare allt för mycket bryter mönstret och spelar på egen hand och i värsta fall låter jaget gå före laget.

Efter 90 spelade minuter kan vi väl konstatera att våra killar höll de här två överenskommelserna alldeles utmärkt trots att vi kom i underläge i mitt av första halvlek efter en sekvens av lite passivt spel och där IKO kunde genom framspel friställa en spelare som snyggt lyfte in bollen. Här hamnade vi precis i den situationen som kan ge negativa vibbar men killarna verkade ha bestämt sig för att det här kan vi vända och när vi i slutet av halvleken trycker i 1 – 1 efter att Matteo är högst vid en hörna så känns det som om vi har alla möjligheter om vi fortsätter att spela precis som vi gjort hittills.
Visst, IKO hade mycket boll men det var något vi var inställda på och inget direkt som gav dem några jättevassa chanser.

I paus pratar vi om att spela vidare som vi gjort och att sakta men säkert försöka lyfta upp spelet vid rätta tillfällen.

Vi har under andra halvlek fortsatt tålamod och försöker vända spelet snabbt när vi vinner boll på egen planhalva vilket ger oss ett antal farliga omställningar samtidigt som vi spelar ett kompakt och disciplinerat försvarsspel. Vid en av dessa omställningar så spelas Arvid Stubberöd fri och han lägger in bollen hur kyligt som helst. Därefter så känns det som om vi ganska så lugnt kan kontrollera matchen och har ytterligare några möjligheter att öka på målskörden men får nöja oss med uddamålsvinst.

I IKO spelar 5 av ”våra spelare” som gick över under förra året och det var lite ovant att se dem i blåvita tröjor måste jag säga. Även om det inte lär vara aktuellt så hade det naturligtvis varit kul att se dem i gröna tröjor men som det är nu så får vi önska dem och Patrik lycka till i serien. Alla killarna i vår trupp genomför matchen på bästa sätt och nu ökar konkurrensen rejält då tre av våra tidigare startspelare befann sig vid sidan av planen på grund av skador och ändå så ser det så här bra ut.

Våra tre P16-killar (Hugge, Arvid och Daläng) gör en riktigt bra match och börjar mer och mer växa in i laget, samtidigt ska vi veta att det finns ytterligare ett antal P16 spelare som knackar på dörren. Nu kör vi vidare och det kan under maj månad bli aktuellt med 4 pass i veckan och då troligtvis redan från nästa vecka för att toppa upp oss inför seriestarten mot GAIS. Info kommer om detta.
Minus i dagen match var att Alex Harr skadade armen och nu befinner sig på ortopen på NÄL med i värsta fall ett armbrott. Alex, du ska veta att vi tänker på dig.

Tränarna gm Håkan

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail