???? Derbyvinst mot Rössö

LSK Dam-U - IK Rössö - 20210914
Bläddra bland matchbilderna från tisdagen. FOTO: P. Stenbaek.

Denna vecka dubbla derbymatcher mellan LSK och Rössö. Igår, tisdag, i Division 3 och på lördag i Division 1. Förhoppningsvis gick Dam-U i bräschen för lördagsmatchen genom en fin insats och vinst med 3-1 mot Rössös U-lag.

Till start idag ett lite mer erfaret lag än senast, vilket gjorde att vi kunde spela med ett större lugn. I backlinjen var Julia Ringmark kapten på skutan föredömligt. Det var dock inte de mer erfarna som skulle utmärka sig mest utan två 07:or, igen. I mål för dagen Andrea Lambertsen som därmed gör debut i seniorsammanhang och sånär håller nollan! En superinsats där hon med lugn fångar in alla skott utifrån, tippar över ett hårt skott från nära håll och var en hårsmån från att rädda Rössös mål. Sedan hade vi en tvåmålsskytt också – jag har skrutit om henne förr – Ella Andersson Källqvist! Vilken fotbollsjuvel LSK/Grohed (F07/08) fått fram. Hon hinner knappt in på banan innan hon sprintat förbi Rössös backlinje och satt två baljor. Ella kommer vi få se mycket av framöver. Kom ihåg var ni läste det först ???? Nämnas bör även att när Rössö kvitterar till 2-1 och det ändå är lite nervöst, kliver mittfältet med Frida Emilsson, Emma Ringmark och Alice Nilsson in och lugnar ner det. Emma Ringmark sätter spiken i kistan efter en tilltrasslad situation efter hörna.

Eloge till hela laget!

Matchens tre stjärnor:
⭐️ Ella, se ovan.
⭐️ Andrea, se ovan.
⭐️ Julia Molin, som bredvid den andra Julia på mittbacken är helt felfri i 90 min.

Nu kör vi repris på lördag i Uddevalla!

Nästa match i Division 3 är en flyttad från 3/10 och spelas redan på måndag 20/9, på Skarsjövallen. Mycket fotboll nu – precis som vi vill ha det ????

Vid tangenterna,
Martin Görling


STOLT PARTNER TILL DAM-U:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail