Drömmåååål i första kvalmatchen!!

U16-spelare på språng under en match mot Trollhättans BoIS tidigare under säsongen. Arkivfoto: Markus Alexandersson.

U16 är inne i en dramatisk kvalvecka mot Stenungsund, där segraren i kvalet tar plats i nästa års P17-serie för Pojkallsvenskan Div. 1. Första matchen spelades på bortaplan under måndagskvällen och returmatchen spelas nu på torsdag på Skarsjövallen. Här nedan kan du läsa referatet från den inledande kvalmatchen.

Vi åkte söderut för att spela första kvalmatchen mot P17 Div.1 mot Stenungsunds IF. Kvalet kom lite som en överraskning för oss då vi inte var beredda på att vi skulle få möjligheten och redan gått in i uppehållet efter seriespelandet. Vi mötte SIF så sent som i mitten av september och efter en jobbig match så förlorade vi med 2 – 4 på hemmaplan.

Matchen startar ganska så jämnt men en bit in så börjar SIF sitt bolltrillande som ofta handlar om att komma fram på kanterna alternativt genomskärare i mitten. Vi ligger lite efter i markeringen även om SIF inte har några direkt farliga möjligheter men det är istället vi som tar ledningen efter ett riktigt drömmåååååål av Gustaf Henriksson som möter en andra boll strax utanför straffområdet och klipper till på volley helt otagbart för målvakten, 0 – 1 i 15:e minuten, vackert! Därefter så har vi en period där vi har hyfsad kontroll på spelet även om SIF är det bollförande laget och det känns som om vi skulle kunna ta med oss ledningen in i halvlek. Då får SIF ett mål efter att en av deras duktiga innermittfältare skjuter ett skott som touchar en av våra killar och ger bollen en bana som är omöjlig för Ludde i målet att rädda, 1 – 1 i 36:e minuten.

Vi går in i paus med 1 – 1 läge efter en tuff halvlek där SIF spelar bäst men vi kämpar mest.

Andra halvlek är 8 minuter gammal när en av SIF spelarna avancerar i mitten strax utanför vårt straffområde helt utan markering och får på ett hårt skott som Ludde inte har någon chans att rädda, 2 – 1 i 53:e minuten. Därefter så försöker vi flytta upp spelet för att om möjligt få in ett kvitteringsmål samtidigt som vi inte ville släppa in något mer mål eftersom 2 – 1 på bortaplan ändå var ett hyfsat resultat inför returen. I den 68 minuten får vi en frispark 10 meter utanför straffområdet, strax till höger. Alex Harr tar bollen och lägger upp den och på något sätt så känns det i hans kroppshållning som om han bestämt sig för att nu skulle bara bollen in i mål.

Vilket dröm-måååååål han gör, en riktig mörsare från 30 meter spikrakt upp målvaktens vänstra kryss! Egentligen så ska en högerskytt inte kunna skjuta på det sättet men Alex, han kan! Ingen målvakt i världen hade tagit den!!

Efter tuffa sista 20 där vi bland annat får 5 – 6 riktigt jobbiga hörnor emot oss så blåser domaren av matchen och vi får med ett oavgjort resultat från bortaplan.

Sammanfattningsvis så lirar SIF bättre fotboll rent spelmässigt än vad vi gör men vår målsättning var att ordna ett bra resultat och om vi gör det med skönspel eller inte spelar ingen större roll i nuläget eftersom det handlar om kvalmatcher.

Returmatch på Skarsjövallens A-plan nu på torsdag klockan 19.00.