En erfarenhet rikare

Coach Vega lägger upp taktiken. FOTO: M. Berggren.

Det var ett supertaggat Corona från Stenungsund som kom till ett regnigt Uddevalla för att möta våra gröna eleganter.

Det var en oerhörd skillnad på intensitet, aggressivitet och inställning på bägge lagen i första halvlek.Corona spelade tufft och låg hela tiden tätt samlat framför mål när LSK hade bollen. Samtidigt spelade LSK lojt med dålig rörelse och fantasi. Corona hade tre lägen och gjorde 2 mål i första halvlek och vi gick till paus med 0-2. Angelo och Micke gjorde några små justeringar i halvlek och framför allt manade på laget att höja sitt fokus och aggressivitet.
Det var ett helt annat LSK som kom ut i andra halvlek – man hade högre bolltempo, fler löpningar och fler avslut. Corona hade det svårt att ta sig över halva planen och gjorde dom det så var det genom långbollar av deras duktiga libero. Emma K gjorde mål på ett distansskott 4 min in i andra,  LSK eldade på ännu mer och fick många bra chanser att kvittera. Men ibland kommer det matcher där bollen tyvärr inte vill in och matchen slutar 1-2 till Corona.

Vi hoppas och tror att våra tjejer tar detta som en läxa och och en erfarenhet att ibland vinner vilja över briljans. Avslutningsvis, oerhört kul att se ”Honken” tillbaka på plan efter en tids skadefrånvaro.