En kassaskåpssäker 3-0 vinst! – Joakim Jensen

Lördagens match mot Wargöns IK slutade med en 3-0 seger, efter en väldigt väl genomförd match. 

Ett Wargön IK som spelar i div 3 Västergötland. Kom förra året på en bra 3:e placering i serien, fick även frågan om de ville gå upp i tvåan i år, men tog ej den vakanta platsen. Så det skulle bli en intressant match (värdemätare) där vi ställs mot ett topplag i div 3.

Laget:

Linn

Emelie-Julia-Maja-Alice

Alva-Matilda-Alina-Lina

Elsa-Linnea

Avbytare:

Alice J, Stina, Saga, Andrienne, Sanna, Moa.

Första halvlek:

Vi började matchen lite avvaktande och kände lite på motståndarna. Wargöns ställde upp med en 4-5-1 uppställning för att göra det trångt på mitten. Men tjejerna Matilda och Alina skötte det jobbet väldigt bra, förstörde Wargöns försök att ta sig framåt i mitten. Fick ju även bra hjälp av våra yttrar Lina/Alva som gick in i banan för att hjälpa.

Vi fick igång vårt passsningsspel efter ca 15 min och började skapa lite chanser. Efter lite väggpassningsspel så sågade vi oss fram till ett bra läge till höger innanför straffområdet. Linnea är helt ensam med en jagande försvarare i hälarna. Elsa rycker fram innanför men tyvärr ser inte Linnea Elsa. Linnea laddar för skott men en glidtacklade försvarare blockar till hörna. Ett riktigt fint anfall!

Någon minut senare så kommer 1-0. Vi startar med inspark från Linn, rullar bollen i backlinjen med ett bra passningstempo. Maja vänder ut mot Alva på högerkanten. Ett bra mottag och Alva avancerar framåt/inåt i  banan. Med en läcker utsida av Alva mellan mittbackarna så friställs Elsa helt ensam med en utrusandes målvakt. Elsa placerar snyggt bollen till vänster om målvakten. Fotbollsgodis för oss ca 60-70 personer som tagit sig till Skarsjövallens konstgräs. Och mer skulle komma denna goa lördagsförmiddag.

Vår höga press gjorde det svårt för Wargön att få till sina uppspel. Och vid ett sådant läge så högg Linnea på ett tillbakaspel mot målvakten. Linnea helt ensam mot målvakten så bredsidade Linnea den utanför. En liten stund senare ägde vi boll på motståndarnas planhalva till höger. Sågade oss fram och Alina passade Linnea som vände upp men en tå fick bollen att rulla lite till vänster om målet, just utanför straffområdet. Där dök Matilda upp och laddade för ett ”vänster” skott. Alla vet ju att Matilda har ett bra skott med högern. Men visade nu att hon även skjuter hårt o bra med vänstern då skotten satt nere i målvaktens vänstra hörn!

Vi fortsatte med några goa anfall där bl.a Lina avancerade framåt och gick in i banan och avlossade sitt goa skott. Dock inte mål dessa två liknande försök. En fin djupledsboll av Alva till Elsa ner på höger sida. Elsa avancerar ner och spelar bollen mot första stolpen där Linnea dyker upp och skarvar mot mål. Målvakten gör en bra räddning, synd där att inte ett bra anfall belönas av mål.

En väl genomförd första halvlek där vårt försvarsspel är väldigt bra. Linn har några skott på sig som hon enkelt tar hand om. Det är detta som är bra försvarsspel, när motståndarna får sina lägen så får de försöka från dåliga vinklar vilket gör det enkelt för Linn.

Andra halvlek:

Vi pratade om att fortsätta i andra halvlek. Högt bolltempo samt att försöka etablera mer spel på motståndarnas planhalva. Allt detta gjorde tjejerna med bravur. Fortsatte sätta press högt, vinna boll och spela på Wargöns planhalva. En frispark av Alva till höger om straffområdet skulle passera alla i straffområdet. Alla utom en snabbt framrusande Lina, som tyvärr fick för mycket fot under bollen. En bra aktion av Lina som tyvärr inte belönades.

Lite senare så spelade vi fint upp genom backlinjen till mitten och vidare till anfallet. Linnea får bollen och vänder, avlossar ett bra skott som via stolpe-stolpe går in i mål 3-0!

Några andra goa lägen i andra får vi när våra unga duktiga tjejer Alice J och Saga (F03/04) kommer in. Saga tar sig fram på vänsterkanten och skjuter. Alice J vinner duell i straffområdet och skjuter. Dock inga mål men dessa tjejer visar att det finns mycket vilja och kvalitet i de yngre leden. Även Stina från F03 fick spela sista 20 min och gör det bra!

Wargöns va inte helt ofarliga denna match. Några farliga lägen räddade Linn, men den bästa chansen fick Wargön när Maja och Julia krockade. Två tjejer mot Emelie som jagade tillbaka. En snygg passning från en duktig Lisa Jensen (inte släkt med Jensen i LSK) i Wargön till en fri lagkompis. Öppet mål men en bredsida som tyvärr för Wargön gick utanför.

En väl genomförd match där vi styr det mesta som hände. Bra försvarspel och ett mycket bättre passningsspel än senast. Skapar mycket chanser och har en vilja att visa vad man kan. Vi är en bit på vägen nu när det endast är en månad kvar till seriestart.

Nästa helg är det spelledigt för att veckan efter det möta Stenungsunds IF i DM. Hoppas vi ses där oxå! ????⚽️

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail