En lång säsong tog nu slut

En lång, lång säsong som startade med träning 4 januari med sikte mot 2021 års P17 Division 1 tog idag slut för det forna P17-laget som idag via segern mot Oddevold på en fantastisk plan på Thordéngården kvalificerade sig för 2022 års P19 Division 1.

Årskullarna 04-06 har under året spelat seriespel i P17 Division 1, en serie som tog slut så sent som 6 november. Sedan en tid tillbaka har 04-06 killarna kompletterats med några få 03:or med målet att kvala in till P19 Division 1. Stenungsunds IF hade redan säkrat en plats sen tidigare (Stort grattis till SIF!) och nu var det en avgörande derbymatch mot Oddevold som skulle avgöra vilket lag som skulle göra SIF sällskap i Division 1.

Det blev en klassisk derbymatch med mycket kamp där första halvlek var en jämn tillställning där LSK var bäst i första halvan av halvleken och tog påpassligt ledningen av Gustaf Henriksson. IKO tog sen över taktpinnen och var bättre under andra halvan av halvleken och kvitterade med matchens sista touch av Sebastian Carhed. Rättvist 1-1 i halvlek.

Andra halvlek började med ett något hetare LSK som vann de flesta närkamperna och kunde få ett litet övertag igen i matchen. I 63:e minuten kan Erik Biltmark göra 2-1 till LSK efter ett genombrott av Sixten Midsem som till slut hamnar hos Biltmark som trycker in bollen i mål. Kort därefter släpper Oddevold mycket olyckligt in ett självmål som präglar återstoden av matchen. Då det är finalkänsla och vinna eller försvinna karaktär på matchen så måste Oddevold spela desperat och spela bollen framåt snabbt. Det resulterar i en räddad boll på mållinjen av Anton Daläng efter en hörna, men i övrigt så skapar hemmalaget inte några målchanser mot ett solitt hemmaförsvar. Samma Daläng punkterar sedan matchen med sitt 1-4 mål i matchminut 86, då han sätter bollen i mål efter att en av planens giganter, Einar Hassellöv, ”Kurre Hamrin”-drivit fram bollen efter kortlinjen och spelat in till nämnde Daläng.

Oerhört kul för grabbarna att avsluta en säsong som bara saknar tre veckor från att vara ett helt år långt med en så viktig derbyseger och kvalificering för Division 1. Insatsen idag är precis av den karaktär som laget vill prestera; vi löper mer och vinner mer närkamper än motståndarna. Med aggressivt försvarsspel och en stor arbetsinsats i samtliga lagdelar stänger vi ner Oddevolds A-truppsmeriterade offensiva spelare på ett imponerande sätt. Samtliga spelare förtjänar med beröm godkänt i betyg, men lite extra plus till backlinjen med Hugo Bernhall, Arvid Stubberöd, Svante Lennartsson och vår 06:a Tim Johansson, vårt centrala mittfält med Anton Daläng, Einar Hassellöv och Sixten Midsem samt den ”lille” murbräckan på topp Erik Bildtmark.

Ett kul avslut också för våra tre ledare Mattias Olsson, Markus Regland och Rikard Delbring som nu lämnar laget. Ett stort tack till er alla för ert jobb under dessa år! När laget startar igång i början på 2022 är det Jesper Ekström som vi också tackar för sitt gedigna jobb under året med ny(a) kollega/kollegor som tränar laget.