En poäng i en händelserik match

Fredrik Martinsson blev utsedd till Matchens lirare av Matchvärden Renta. Arkivfoto: P. Stenbaek.

En spännande och inte minst viktig match idag hemma mot Assyriska, där LSK dessutom hade revansch att utkräva efter den sura premiärförlusten från i våras. 

Visst skulle det andas revansch om LSK denna söndagseftermiddag. LSK tog greppet om matchen direkt och hotade Assyriska i djupled gång på gång. Utdelningen skulle också komma. Fredrik Martinsson slog ett hårt inlägg längs backen och på främre stolpen dök Murana Conteh upp och forcerade in 1-0! Gästerna från Jönköping smög sig så småningom i matchen. Den stora chansen kom efter frispark från kanten och en kanonskott är nära att gå in på bortre stolpen, men kan räddas på mållinjen. Assyriska för även resterande del av halvleken och en kvittering närmar sig, men det är fortsatt LSK-ledning när lagen går in för halvtidsvila.

Andra halvleken hade knappt hunnit börja innan Murana Conteh revs ned i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Dock blev det inget måljubel, utan Ken Akamatsu sköt bollen strax utanför målvaktens högerstolpe. Nästa chans skulle även tillfalla LSK efter ett inspel från Martinsson kunde Adebahr klacka den vidare till Conteh som sånär kunde trycka in bollen. I nästa sekvens kontrar Assyriska och då är Bergman säkerheten själv och räddar. Men i 59:e minuten kommer ändå kvitteringen efter ett kanonskott från Assyriska, fram till 1-1. Minuten senare så är gästerna påväg att ta ledningen på nick, men Bergman gör en fin reflexräddning så det är fortsatt oavgjort. Chanserna avlöser varandra och nästa chans är Conteh nära att nicka in ett inlägg från Martinsson, men bollen går strax utanför. Med tjugo minuter kvar så börjar båda lagen tröttna lite och det är väldigt stora ytor att spela på emellanåt. Med tio minuten kommer Oliver Bergman snett och river ned en Assyriskaspelare – vilket gör att domaren visar ut LSK-målvakten och de gröna får därmed spela med en man mindre. Mot slutet är det därför en enorm spänning med chanser från båda håll. Dock är det inget av lagen som lyckas få in bollen utan matchen slutar 1-1.

Härnäst väntar återigen en hemmamatch, denna gång gästar Österlen FF Skarsjövallen på lördag 2/10. Då är även samtliga restriktioner borttagna och vi hoppas därför att många är på plats och hejar fram oss! Väl mött.

MER OM MATCHEN:
>> Höjdpunkter från matchen
>> Matchens lirare
>> Presskonferens

>> Dagens startelva
>> Inför matchen
>> Anslut dig till Målklubben
>> Matchfakta
>> Tabell


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail