En skön hemmaseger!

Henriksson inledde målskyttet för kvällen. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Skarsjövallen stod återigen redo när Qviding kom på besök. Nya LSK-tränaren Daniel Darko Janackovic skulle för första gången leda laget på hemmaplan.

Första halvleken inleddes jämnt även om Qviding stod för ett par chanser som lyckligtvis inte ledde fram till nätrassel. LSK växte efterhand in i matchen mer och mer. Ett mål skulle också komma när efter en dryg halvtimma spelad. Anton Henriksson snappade upp en retur och rakade in ledningsmålet fram till 1-0. Det gav en boost till LSK som tog över helt, men det var fortsatt 1-0 när lagen gick till halvtidsvila.

Det är inte långt ifrån att vi får anteckna 2-0 direkt i andra halvlek, men Henriksson lyckas dessvärre missa den öppna buren. Qviding har därefter en stark period där Oliver Bergman verkligen får visa varför han är seriens bästa målvakt. LSK växer in i matchen igen efter att Mehmed ”Medi” Dresevic byts in, bland annat har Henriksson ytterligare ett vasst avslut – denna gång på nick men Qvidingkeepern lyckas rädda. Det är inget av lagen som har något direkt grepp om matchen, men det är LSK som blixtrar till emellanåt med farliga chanser från både Ken Akamatsu och Anton Henriksson. Efter hårt slit av Martinsson och Garcia Olsson kommer så äntligen även ett ytterligare LSK-mål. Högersidan bryter igenom och hittar fram till Mr. Dresevic. ”Medi” tar emot, vrider och vänder bort försvaret innan han placerar in 2-0! En oerhört snyggt mål som han säkert visar för lillebrodern i Nederländerna. Det målet var spiken i kistan för 2-0 blev även slutresultatet.

En väldigt skön hemmaseger och vi tackar all publik och supportrar som kom för att stötta oss ikväll. Härnäst väntar bortamatch nästa lördag den 23/10, när LSK gästar Vänersborgs IF. Väl mött.