Ett klubbrekord är slaget! ⭐️

Spelarna gratulerar Matilda Markbrandt som stod för ett kanonskott fram till halvtidsresultatet 5-0.

LSK kom med en fantastisk prestation i senaste matchen mot Vallen, som man besegrade med klara 10-0. Nu väntade återigen en hemmamatch på Skarsjövallen – en minst sagt blöt vall skulle det visa sig.

Det dröjde inte länge innan Jennifer Johansson och Sandra Bagger hade växlat målskyttet mellan sig, fram till 4-0 redan innan matchuret tickat upp till 30 minuter. Ändå flöt inte spelet på samma sätt som i senaste matchen – mycket på grund av ett skyfall som gjorde den redan blöta planen än mer svårspelad. Innan publiken hann in för att värma sig med en kopp kaffe slog så Matilda Markbrant till med en hästespark, efter hörna, som satt läckert i nättaket – fram till halvtidsresultatet 5-0.

Det dröjer ett tag innan LSK hittar målet i andra halvlek – eller ja, nästan en kvart i alla fall. Sedan sätter inbytte Alice Jensen 6-0 till LSK. Alice var långt ifrån klar med målskyttet skulle det visa sig. I 67:e minuten blev Bagger fälld och den yngre Jensen klev fram och satte säkert 7-0 från straffpunkten. Bagger utökade till 8-0 och hennes tredje mål för kvällen innan Alice Jensen inte ville vara sämre utan även hon kunde göra sitt tredje mål för kvällen. De båda hattrickdrottningarna fortsatte med målskyttet och gjorde ytterligare varsitt mål – fram till 11-0. Och vänta lite nu… Nu hade Damlaget alltså tangerat klubbrekordet – för i och med det elfte målet hade man gjort 100 gjorda mål under säsongen, vilket LSK:s Herrlag kom upp i 1990 i sista matchen borta mot Smögen. Om det var det som LSK-spelarna för stunden tänkte på är oklart – för minuten senare reducerar Tjörn till 11-1. Men LSK hade bestämt sig för att rekordet även skulle slås – ikväll såklart! I 85:e minuten kom så det gyllene målet, det 101 för säsongen, fram till 12-1! I slutminuterna lyckas Alice Jensen göra ytterligare två mål fram till slutresultatet 14-1! Noterbart är att inbytte Alice Jensen alltså gjorde fem mål under andra halvlek!

Återigen en fantastisk match av LSK, där man visar på tålmodighet och styrka som orkar spela på trots det besvärliga underlaget. Dessutom kan vi stolt konstatera att klubbrekordet är slaget och att det säkerligen kommer att utökas i de sista tre matcherna på serien. Härnäst väntar bortamatch mot Munkedal nästa lördag. Hoppas många LSK:are är på plats då – för då finns chans att definitivt säkra seriesegern. Väl mött.