Fjärde raka för Damjuniorerna!

Glada spelare efter ytterligare en segermatch, denna gång borta mot Örgryte.

Damjuniorerna kämpar på tappert, men har fortfarande en hel del matcher kvar. Här kommer ett litet referat från deras senaste match.

Två tuffa förluster följde sommaruppehållet. Men nu har det lossnat ordentligt! Idag tar vi fjärde raka segern efter 8-2 mot ÖIS. Testade lite nya positioner på några tjejer idag. Bl.a. vill jag att Julia ska arbeta sig trygg på en ytterback – och därmed kunna lyfta fram Liv ibland. Jag har länge väntat på att få använda henne som släpande forward. Bolltrygg och bra passningsfot, hoppas jag hon kan spela Alice J (och mittfältare) fri. Nu har vi ju skyndat långsamt med hänsyn till återkomst efter skadan. Men, vilket geni-drag det blev ????. Knappt hade domaren blåst igång, så frispelades Alice J som satte 1-0. Alice bjöd sedan tillbaka när Liv satte 2-0. 3-0 av bara farten, retur efter hörna tror jag. I slutet av halvleken 4-0. Återigen Alice. Två mål och i vart fall en assist var av forwarsparet! Wow!

Så 4-0 i halvlek med flera ramträffar som skulle kunnat gett en än större ledning. Kändes hur tryggt som helst.

Inleder andra lite tveksamt och Örgryte reducerar på hörna. Ska det här verkligen behöva bli nervöst? Nja, men lite darrigt är det faktiskt ett tag. Vi spelar bort bollen utan adress och rensar lite i onödan. Men sedan sätter Liv återigen en sådan där underbar djupledsboll, denna gång till Alice B som inte gör något misstag fri med målvakten. Av bara farten sätter Alma ett makalöst skott från 40 meter. Tillslut gör även Alice J mål i andra halvlek. Fri med målvakten efter fin framspelning från Lisa. Alice J får otroligt många frilägen idag. Med lite bättre skärpa kunde det blivit en upprepning av 6-målsbedriften från matchen med Damlaget mot Tjörn. Nu fick hon nöja sig med tre, gott nog!

Mittfältet håller ihop laget föredömligt matchen igenom och backlinjen släpper inte till ett enda friläge idag. ÖIS två mål kommer på hörna.

Matchens tre stjärnor:

⭐️ Greta, som dominerar på mittbacksplatsen idag. Ingen tog sig förbi Greta idag!
⭐️ Alma, drar till från 40 m och gör kanske årets mål. Också felfri i övrigt.
⭐️ Liv, ny position idag. Leverade direkt. Hattrick och i vart fall två assist. Spelar även fri Alice 3-4 gånger ytterligare.