Flickor 05/06 är seriesegrare 2020!!

Det segrande laget – F05/06, Seriesegrare 2020!

En väldigt konstig och underlig fotbollssäsong är till ända för LSK/GIF:s flickor födda 05/06.

Corona ställde till det på många sätt denna säsong, allt från inställda träningsmatcher, uppskjuten seriepremiär 3 gånger och att den tänkta Bohus/Dalslandsserien blev uppdelad på två serier för att inte resa alltför långt bort. Ja, saker blir inte alltid som man planerat.

Men som tur är så hade vi bokat in några tidiga träningsmatcher i februari-mars  innan Coronan satte sina spår. Vi valde denna gång att boka lite motståndare kring Göteborgsområdet, dels för att få lite andra lag att möta och även för att få lite tuffare motstånd. Men detta fixade vårt lag med bravur. Resultaten visar vilket duktigt lag detta är; fem matcher resulterade i tre vinster, en oavgjord och endast en förlust.

När sedan vi trodde att serien skulle få börja så blev det återigen uppskjutet, men det var tillåtet att spela träningsmatcher. Vi valde att göra om dom matcherna vi skulle ha mött i serien till träningsmatcher. Sju träningsmatcher blev det och tjejerna fortsätter att spela ett grymt bra spel och laget utvecklades varje match. Sex vinster och en oavgjord och med 57 gjorda mål och 11 insläppta talar ju sitt tydliga språk.

Så var det ÄNTLIGEN dags!! Seriepremiär!!

Vi var 7 lag i vår serie och vi skulle spela dubbelmatcher så det blev ganska många matcher ändå.
Detta lag går från klarhet till klarhet. Träningsviliga tjejer som tycker det är onödigt med träningsledigt, dom vill utvecklas hela tiden och lyssnar och tar till sig av det vi ledare försöker förmedla till dom.
Detta lag ger allt i matcherna och ger aldrig upp. Vi har varit med om underläge i paus, men då säger vi till laget – vi ledare är inte ett dugg oroliga, ni löser detta. Och det härliga är att det gör dom, vänder underläge och kammar hem en vinst!!
På tolv spelade matcher så blev det hela elva vinster!!! Och endast en förlust (1-0) och den mot tabelltvåan Stenungsund.
En målskillnad som är fantastisk: 70 (!!!) gjorda mål och endast 17 insläppta mål.

Laget spelade sin sista match i söndags på bortaplan mot IFK Valla. Många åskådare från oss hade anlänt till Sparbanksvallen för att heja fram laget till en vinst. Matchen började lite trevande och lite tillknäppt. Kanske inte så konstigt, tror tjejerna var lite nervösa och spända. Det märktes även på spelet då vi slog bort en hel del bollar till motståndarna och gjorde ganska många felbeslut. 0-0 i paus men som vi har sagt så många gånger, – ni fixar detta, vi ledare är inte oroliga. Gå nu ut och ha skoj.
Tyvärr fick Valla in det första målet, men jag tror att det blev vändningen för våra tjejer. Dom hittade sitt fina passningsspel och kombinationer. Fick igång snacket och hela laget kämpade på. Det gav utdelning, det lossnade. 1-1, 1-2, 1-3 och matchen slutade 1-4!! Vi vann!! En sådan härlig känsla.

Ni är så värda detta tjejer, som ni har kämpat och slitit under hela säsongen.
Vi ledare är så stolta över er, ni är BÄST!!

Nedan följer lite bilder och filmsnuttar från vårt firande efter matchen!!
Ta gärna en titt på dom.

Vid pennan,
Jessica Hallberg

Bilder efter matchen:
F05/06 - Serieseger 2020 - 2020-10-11
Filmsnuttar efter matchen:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail