Förlust efter en stark första halvlek!

Vi åkte på lördagsmorgonen till vår andra match på tre dagar. Matchstart i Brålanda kl 10:45. Motståndaren heter Åsebro/Brålanda och spelar i div 2. Ett blåsigt och kallt Brålanda möttes vi av.

Vi startade matchen ganska piggt, dock blev attackerna väldigt korta och lite mer av ett omställningskrig mellan båda lagen. Motståndarna visade att de inte tänkte ge oss mycket tid på bollen utan pressade oss hela tiden. Men ändå så lyckades vi spela oss förbi några gånger som gjorde att vi hotade framåt. Framför allt Ella och Linnea såg pigga ut. Dock var sista passen eller sista touchen inte där idag.

0-1 kommer på en brytning från Åsebros mittback, som lite enkelt passerar vårt mittfält för att servera deras forward en fin boll i djupled och inget misstag från hennes sida och underläge 0 – 1.

Men kvittering skulle inte dröja länge. Moa i högerbacksposition spelar en boll till Ella som startat en fin löpning på kanten. Hinner upp bollen innan kortlinjen och spelar den in mot främre stolpen där Julia vinner en duell med deras mittback. Julia serverar fint bollen snett tillbaka till Linnea som från straffpunkten inte gör något misstag utan placerar bollen snyggt i nättaket. Gott med en snabb replik från vår sida!

Strax därefter får vi en fin möjlighet när Julia vinner bollen på mittplan, avancerar framåt för att avlossa ett fint skott som sånär letar sig in i nätmaskorna. Men målvakten lyckades tippa bollen just över ribban. Nära där!

Innan halvtid fick vi ett fint frisparksläge precis utanför straffområdet, men varianten vi testade gjorde att det rann ut i sanden. En ganska bra förstahalvlek av tjejerna.

I andra halvlek handlade det mest om Åsebro, en vind som tilltog gjorde det svårt för oss att hota motståndarna på deras planhalva. Vi kämpar på men nu kom rutinen från spel i div 2 att visa sig övermäktig. Kan ju även vara att en handfull spelare spelat full match i torsdags också. Två hörnor ganska identiska sådana gör att de får både 1 – 2 och 1 – 3 målen inom någon minut mitt i andra halvlek.

Enda riktiga chansen får Linnea i andra halvlek, fri från halva motståndarplanen avancerar hon framåt med tre jagandes försvarare i hälarna. Avlossar ett skott vid sextonmetaren, dock utanför målet. Innan matchen är slut så får de straff efter att en motståndare blivit fälld och samma spelare satte straffen snyggt i krysset. Sista målet som gjordes kom sig av en offside (tyckte jag) men svårt när man inte har några linjedomare så inte mycket att säga om.

Tycker vi kämpar på bra under hela matchen! Julias hårda och grymt bra spel på mitten, Lisas mittbacksspel samt Linnea’s och Ella’s första halvlek är något jag tycker lyste lite extra utöver alla andras hårda slit som också var bra!

Nu laddar vi om och ser framemot ett roligt möte med ännu ett div 2 lag på Söndag 25/3. Då är det DM möte mot Herrestads AIF som står för dörren. Väl mött!!