Förlust i årets tredje match trots bra spel!

Ett ganska kyligt Skarsjövallen dit ett 50-tal åskådare tagits sig för att se vår tredje match detta debut-år.
Tror att de flesta som kom dit njöt trots vädret av den roliga och fartfyllda matchen. Började i matchminut ett och höll sedan hela vägen till slutsignalen.

Skall nämnas att jag glömde blocket i omklädningsrummet så några saker glömmer jag nog, men skall ge en lite bild av matchen.

Första halvlek startade som sagt i väldigt högt tempo. Svarteborg har ett rutinerat lag med några tjejer som spelat högre upp i seriesystemet, och det visade sig under matchen att de hade rutin, men tittar man på matchen så kan man säga att det var en jämn match, men för att vara lite ödmjuk så studsade bollen våra gästers väg en handfull gånger! Något som Andrienne märker när hon två gånger i första halvlek får bra läge men utan att skotten hittar innanför målramen.

Ida på vår högerkant var väldigt pigg idag, löpte förbi sin motståndare gång efter annan för att sedan passa in i mitten och där blockas tyvärr inspelen av offrande Svarteborgs tjejer. Sandra fick ett bra läge efter snyggt anfall på vår högersida, Ella skarvar till Andrienne som passar till Sandra, dock går skottet över. Sedan får Andrienne halvlekens kanske bästa läge när hon efter väggspel blir helt fri men lägger bollen utanför.

Innan halvleken är slut så lyfter Svarteborg en fin längre passning fram till deras stora målskytt där framme, nr 11 Alexandra. Lite från sidan avlossar hon ett bra skott men vår målvakt för dagen ”Josefin” går en jättefin räddning och bollen går till en resultatlös hörna. Skall sägas att vi alla väntade på ledningsmålet, men det ville sig inte.

I andra halvlek börjar vi få tag i bollen mer och bollinnehavet ökade. Syntes på tjejerna att vi ville vinna denna fighten. Ida fortsatte att hota på vänsterkanten. Kom runt många gånger, dock utan skärpan som kanske hade gjort att målet kom. Sandra fick ett fint läge framspelad av Julia, målvakten rusade ut och fick skottet i sidan och försvarare kunde rensa undan. Efter ca 70 minuter tar vi över mer och mer. Men så kommer baklängesmålet efter en liten kommunikationsmiss, helt från ingenstans blir samma tjej Alexandra i Svarteborg ensam med Jossan, och gör inga misstag utan 0 – 1 står på tavlan. Efter det målet så blir det väldigt mycket Ljungskile. En boll hittade in i nätmaskorna, en missad utspark från målvakten i Svarteborg hamnade hos Julia som passade Linnea mitt framför mål. Tar emot den och skjuter in 1 – 1… tror vi alla men domaren som inte såg de två spelarna på kanterna nedanför sextonmeters linjen och där upphävde offsiden! Blåste i pipan med offside som följd. Vet att det är tufft att vara ensam domare så det är lugnt. Men, vi ger oss aldrig och tuffar på för en kvittering! Sandras hårda skott i slutet av matchen slet endast bort färgen på stolpens utsida.

På det stora hela är jag väldigt nöjd trots denna förlusten. Det är ett lag som spelar i serien över vår så det är viktigt att tjejerna får känna på tufft motstånd. Gör detta med bravur! Vi har stort bollinnehav och ser starka ut även i slutet av andra halvlek.

Backlinjen med Lisa och Alma i spetsen gör ett väldigt basjobb. Ida’s första match är väldigt bra och fartfyllt, får vi till den sista biten/passningen så kommer det att bli väldigt bra. Sandra är ett ständigt hot som många vet om men det spelar ingen roll för hon kommer bli tuff att möta. Nämner några men tycker att hela laget skall ha beröm, alla som var där fick se ett lag som tog för sig och gjorde en väldigt bra match. Ibland blir det bara så att bolluslingen inte vill in, och idag var en sådan dag.

Vilar lite nu så har vi ny match på Lördag mot Åsebro/ Brålanda.