Förlust mot ett snabbfotat och kraftfullt GAIS

Hemmapremiär på ett soligt Skarsjövallen och en otroligt inbjudande matta. Gais står för motståndet.  Ett revanschsuget Gais skulle det visa sig efter att de förlorade sin första match ganska stort.

Vi pratade innan matchen om att använda det låga försvarsspelet men att försöka komma upp i hög press vid tillfällen under matchen. Jag tror att detta skapade lite otydlighet och osäkerhet. Vi gjorde inget av det särskilt bra utan det blev ”Mellanmjölk”. Vi(Ledare)lär oss och jobbar på det till kommande matcher.

Trots att Gais för spelet och skapar en hel del håller vi undan i början av matchen. Mycket tack vare Gabbes spel. I den 18e minuten gör de dock 1-0 på kontring efter att vi har haft dubbelhörna. Vi har nog två-tre tillfällen att få bort bollen i deras omställning men misslyckas/slarvar och underläget är ett faktum. Redan 5 minuter senare skapar Gais ett nytt bra läge men Gabbe löser det. I nästa läge får han dock snedträff på utsparken, bollen tar i ryggen på Viktor och friställer Gaisforwarden 2-0 .

Gais äger spelet och skapar lägen men deras mål får vi ändå lägga på slarvkontot. I denna serien har man inte riktigt råd med dessa misstag.

Innan halvtid har Gais skapat några lägen ytterligare samt tryckt in ett skott innanför straffområdet och knorrat in en frispark. 4-0 i paus och vi hänger lite med huvudena.

Inför andra halvlek går vi ner på trebackslinje och ändrar lite offensivt för att försöka få in en reducering, hitta lite energi. Snacket ifrån killarna känns ändå som att de är på G och vill få till en bättre prestation.

Vi kommer lite närmre och släpper inte riktigt lika mycket i andra. Vi når dock inte målet med att få till en reducering. Vi släpper två mål i andra, ett straffmål och ett hörnmål. För övrigt ett snyggt klackmål som seglar in i bortre gaveln.

Summerat tycker jag att vi gör en sämre försvarsinsats jämfört med tidigare matcher. Vi skapar några chanser men för lite för att vara med i en sådan här match. Vi ska också tänka på att Gais på förhand är tippat som ett topplag och spelade bra.

Tack till Markus för hjälp med filmning.

Vi kommer igen efter Midsommarhelgen och tränar hårt och siktar på att ge Kållered en rejäl kamp.