Förlust mot ett taggat Gauthiod!

Alice Jensen stod för LSK:s mål mot Gauthiod. Arkivfoto: P. Stenbaek.

En underbar fotbollsförmiddag med en perfekt och inbjudande grön gräsmatta. Vad skulle kunna gå fel idag, inte går det att skylla på dåligt underlag iallafall!

Första halvlek:
Matchen börjar återigen väldigt bra med mycket boll och ett snabbt passningsspel som gjorde att jag/vi fick en go känsla i kroppen. Vi löser detta idag för att det ser piggt och bra ut. Just när vi pratar om den fina starten så slänger IK G upp en boll på kanten. Mittfältaren slår in en boll i straffområdet som vi inte lyckas få undan utan motståndaren i Gauthiod lyckas vinna bollen från vårt passiva försvar och fri med Linn kunde hon enkelt göra 0-1.

Vi kämpar på och får till några halvchanser där skärpan saknades totalt. Man kan säga att hela matchen kantades av felbeslut eller bra beslut men mindre bra leveranser, för vi skapade som sagt mycket i matchen. En stor eloge till Gauthiod som inte hade mycket spel men kämpade och krigare matchen igenom.

För de skulle få ett mål till där vi återigen gör många småmissar på vägen i ett anfall, som resulterar i ett passivt och dåligt försvarsarbete ända från Gauthiods straffområde till vårt eget. Några tofflande på bollen från vårt håll och ett hungrigt motståndarlag som naturligtvis vinner på aggressivitet och forcerar in 0-2.

Vi lyckas göra ett mål i första halvleken där Amelia passar fram Alice J som fälls med straff som påföljd. Alice sätter den säkert i mål och nu 1-2.

Andra halvlek:
Ett bra snack i halvlek och vi hoppades på lite extra energi efter reduceringen. Vi sköt i ribban, hade några inspel som skulle kunna resultera i mål.

Så helt plötsligt slår Alice J en perfekt boll till Sandra som fri dras i tröjan. Domaren blåser och visar kortet, ett gult kort. När detta händer så finns det tydliga regler för vad som gäller! Men denna gången till Gauthiods fördel så blev det bara gult kort. Tragiskt och jag blir rent av förgrymmad när sådana saker händer och man som domare inte följer de regler som finns. Man blir som tränare väldigt trött på detta, för det är inte första gången i år. Vi är alla där för att göra vårt jobb, det gjorde inte domaren idag och vi kan ju alla som sagt göra fel så jag får återigen släppa och gå vidare.

Nog om det, bättre att prata om tjejerna för de jobbade på och skapade en hel del nästan lägen som räddades av målvakten eller missades av oss. Tyvärr mäktade vi inte med att kvittera utan ett frenetiskt hårt Gauthiod segrade!

Summeringen är att vi på många fötter inte riktigt var där idag. Vi var inte på något sätt dåliga men jag vet hur bra alla är och som sagt var det alldeles för många som stod för den gamla klyschan, reagerar istället för agerar!

Dock var det några som gjorde det bra idag:
– Julia R stabil som alltid!
– Alice J mål och många bra framspelningar!
– Wilma W ett grymt bra inhopp!
– Frida E låg rätt och slet på bra!

Nu får vi ladda om och göra en bra avslutning på året!

Vid pennan,
Joakim Jensen


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail