Förlust mot GAIS efter en tuff inledning

Ett möte med GAIS är alltid intressant, ”makrillarna” har värvat mot en topplacering i årets Superettan och det var en som vi visste innan en tuff uppgift som väntade.

Och vår inledning var inte den bästa… efter 22 minuter hade vi ett 3-0 underläge.

redan i 3:e spelminuten kunde GAIS ta ledningen med 1-0, kanske lite turligt… men sen kom två vackra mål av GAIS till 2-0 och 3-0 där de rullar upp ett passivt och stillastående försvar från vår sida. Alla tre målen av en fd LSK spelare, Luka Mijaljevic.

Vi jobbade oss in i matchen efter den tunga inledningen och kunde reducera i 32:e min då Robin Strömberg påpassligt sätter in bollen på ett tillslag efter passning från Tommy Filipovic. Men närmare kom vi inte i första halvlek mot ett snabbare, effektivare och mer aggresivt motståndarlag.

Andra halvlek såg helt annorlunda ut, vi var det spelförande laget och skapade ett antal fina möjligheter.

Filipovic mötte ett inlägg men tyvärr nicken utanför, fina anfall från våra kanter med avslut av Robin, Jacob m.fl men tyvärr utanför målramen eller så räddade GAIS målvakt. Vi var värda mål sett hur vi spelade och med de chanser vi skapade, dessutom missade också domarna en solklar hands i straffområdet….

Sammanfattningsvis efter en tung inledning gör vi en bra insats mot ett tippat topplag i Superettan. Än en gång är vi starka i slutskedet av matchen och hade ett rejält spelövertag och tryck mot motståndarmålet de sista 30 minuterna.

Fortsatt jobbar laget bra tillsammans så vi ser fram emot fortsättningen…..  nu närmast väntar Norrby IF på Borås Arena på torsdag med avspark kl.19.00