Främsta insatsen i år gav seger mot Rössö

Det blev seger även mot IK Rössö för Dam-U. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Den fina formen fortsätter för Dam-U. I ett blött derby mot IK Rössö tog man höstsäsongens andra raka seger.

Ett åskoväder på håll gjorde att det var osäker om matchen kunde spelas under måndagen, men när åskan var på behörigt avstånd från Grohedsvallen så kunde matchen dra igång. Dam-U, som fått tillbaka flera skadade spelare, inledde höstsäsongen med att besegra Tjörn på bortaplan med 4-0. I det prestigefulla derbyt mot IK Rössö inledde Linnéa Jensen målskyttet för hemmalaget efter en dryg halvtimmas spel. Innan halvtidspausen hade Wilma Wester utökat till 2-0.

I andra halvlek fortsatte Westers målform där hon med kvarten kvar kunde utöka till 3-0. En reducering från Rössö skulle komma i 89:e minuten, fram till 3-1. Skulle det bli sista målet? Nej, absolut inte! Felicia Hallberg satte spiken i kistan minuten därefter innan Rössö kunde reducera igen. Närmare än så kom inte gästerna från Uddevalla utan matchen slutade 4-2 till Dam-U.

Tränare Martin Görling berömmer laget och menar att det var lagets främsta insats i år, med stabilt försvarsspel och fina framspelningar till de fyra målen. I och med segern studsar laget upp till en fjärdeplats i en haltande tabell. Nästa match väntar redan på lördag 20/8 borta mot Bullaren. Väl mött.