Frisparksmål gav derbyseger!

Martinsson var ett ständigt hot på högerkanten. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Vilken lördag som väntade! Strålande solsken och trestadsderby mot Vänersborg väntade nämligen inför ett stort antal tillresta LSK-supportrar på Vänersvallen. 

LSK inledde även på bästa sätt med full fart framåt. Redan efter någon minut spelad är Luka Dobrijevic nära att ge LSK ledningen på frispark. Nummer 12 skulle få fler chanser skulle det visa sig. Innan dess hinner LSK skapa flera farliga chanser. Murana Conteh är sånär två gånger om att sätta dit bollen. Däremellan nickar Ilir Berisha en hörna som räddas undan på mållinjen. Ett LSK-mål i luften och skulle också komma. Frispark precis utanför straffområdet och Dobrijevic klev återigen fram. Denna gång med ett hårt avslut intill målvaktens stolpe och fram till 0-1! LSK hade ett klart övertag även under den resterande delen av första halvleken, men några fler mål blev det inte innan halvtidspausen.

Andra halvlek präglas av ett ställningskrig och Vänersborg bjuds in mer i matchen. Hemmalaget tillåts att ha mer boll och kommer allt närmare en riktigt sylvass chans. LSK kommer också framåt och skapar ett par chanser. Närmast är Anton Henriksson, när det återstod 20 minuter, men Kennet Andersson-nicken gick strax utanför. I nästa stund är det istället hemmalaget som är väldigt nära att utjämna när bollen efter en hörna går som en flipperkula i målgården innan bollen rensas undan. Nära är det också med dryga kvarten kvar när Conteh nästan rakar in Martinssons inspel, men nummer 17 får dessvärre inte tån på bollen. Med minuterna kvar av ordinarie tid så ger Conteh tillbaka när han friställer Martinsson, vars avslut dessvärre reflexräddas. Minuten senare sprintar Martinsson förbi igen men inspelat lyckas inte denna gången heller. Hemmalagets anstormning för en kvittering uteblir och istället är det LSK som i slutet skapar mest för utöka ledningen, men det stannar vid 0-1 och LSK tar därmed sin andra raka seger!

Vi tackar alla tillresta supportrar som kom och stöttade oss på ett fantastiskt sätt! Härnäst väntar hemmamatch nästa lördag den 30/10, när Linköpings City gästar LSK. Väl mött.

MER OM MATCHEN:
>> Höjdpunkter från matchen
>> Matchens lirare

>> Dagens startelva
>> Inför matchen
>> Anslut dig till Målklubben
>> Matchfakta
>> Tabell


NÄSTA HEMMATCH:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail