G A M E D A Y – Derbyfinal

Amelia Hallberg på språng i vårmötet mot IK Rössö. FOTO: P. Stenbaek.

Vilken fest som väntar denna söndagskväll! Serietvåan LSK möter serieettan IK Rössö i ett prestigefullt och viktigt derby – kan det bli bättre?

LSK fortsatte på vinnarspåret förra helgen genom att besegra TFK med klara 4-0 på Skarsjövallen och har nu chans att verkligen närma sig IK Rössö i toppen. Då gjorde måldrottningen Julia Jonasson två mål och leder skytteligan med 17 mål, medan man på andra plats i skytteligan hitttar Emma Karnström i Rössö på 14 mål. Lita på att dessa målskyttar lär bevakas hårt av respektive försvar.

Skytteligan i all ära, men det är ”riktiga ligan” – det vill säga serietabellen – som är det mest intressanta inför dagens match. IK Rössö leder serien med sex poäng före LSK på andra plats, när det återstår 6 omgångar. En grönvit seger är i princip ett måste för att kunna ha chans att komma ikapp, men det kommer bli tufft. Vid en närmare titt på tabellen ser vi att LSK är seriens målgladaste gäng medan Rössö hållt bäst tätt bakåt – med endast 9 mål på 16 matcher.

Vårmötet slutade oavgjort, 1-1, efter att Lova Fredgren först gett LSK ledningen men där Rössö kvitterade i slutet. En match där LSK dominerade till stora delar men kunde inte knyta till säcken redan. Det lär bli en spelmässigt mer jämn match idag då Rössö verkligen spelat upp sig vilket givetvis tabellen avspeglar.

LSK hoppas att en hel del av vår trogna publik och våra supportrar finns på plats idag för att heja fram vårt grönvita lag!

Matchstart kl: 17.00 på Fridhemsvallen.

LÄS MER:
Tidigare möten mot IK Rössö

Let’s Stick Together!


Kan vara en bild av text där det står ”IK RÖSSà 19 70 DERBYMATCH UDDEVALLA UDDE vS 1926 Fridhemsvallen 4 September kl 17:00”

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail