Gästerna utnyttjade överläget

FCT var vassast i söndagens match. FOTO: P. Stenbaek.

En het derbymatch väntade under söndagen för LSK, när FC Trollhättan gästade Skarsjövallen. Ett FCT som inför matchen hade fem raka segrar. Hur skulle LSK tackla detta tuffa motstånd?

Första halvlek inleddes med bra fart där båda lagen ville attackera framåt. Gästerna skulle dock ta ledningen i mitt en av första halvlek, efter ett inlägg som nickades in på första stolpen. FCT fick vind i seglen av ledningsmålet och tog greppet även om LSK kunde hota framåt. På bara ett par minuter drabbas därefter LSK:s Cameron Botes av två varningar och blev utvisad. Med en man mer tar FCT över allt mer. Strax innan paus får LSK ett riktigt bra kvitteringsläge, där JT Kamara hittar fram till Otto Ingham som sånär kan trycka in bollen – men målvakten räddar. Istället är det FCT som bryter bollen högt och kan utöka till 0-2.

I andra halvlek inleder LSK en jakt på en reducering. Framförallt är det JT Kamara som ligger bakom och försöker skapa något, men det leder dessvärre inte fram till några större avslut. Även FCT skapar lägen, men som alltsomoftast blir avblåsta på grund av offside. Efter ett längre skadeavbrott är det gästerna som har mest pigga ben mot ett decimerat LSK. De svartröda bryter och kontrar in 0-3. Ett inspirerat motståndarlag hinner även med att trycka in 0-4, utan chans för LSK-målvakten Kees Sims. Ett resultat som även blev slutresultatet.

En tuff match där matchen avgjordes när LSK fick spela med en man mindre under nästan en timmes spel och där gästerna var väldigt stabila.

Matchvärden Renta utsåg LSK:s Benjamin Arapovic och FCT:s Richard Cindric till matchens lirare i respektive lag.

Tack till alla er som hejade fram oss på plats! Härnäst väntar tuff bortamatch mot Oskarshamn på lördag. Väl mött.