Grohed/LSK ångar på i Division 3

Målfirande mot Tjörn. FOTO: P. Stenbaek.

Seriespelet drog för Grohed/LSK igång i ett högt tempo i Division 3 och redan nu har tre matcher spelats. Den första matchen hann jag inte hem till efter försenat flyg, men där blev det en komfortabel seger med 6-0 över Bovall-Hunnebo ändå – eller tack vare ????

Sedan väntade på söndagen Stenungsunds förstalag i vackert väder på Bästkustställningar Arena. En tuff, jämn tillställning. SIF hade spelövertaget inledande 20 minuterna och vi fick freda oss gång på gång. Klart inövat slog de långa höga bollar bakom våra ytterbackar, bollar som på deras speciella konstgräs stannade snabbt istället för att rulla iväg som vi är vana vid på Skarsjövallens utdömda konstgräs. Efterhand som vi kom in i matchen utjämnades spelet men utan direkt klara målchanser för oss. Många täta matcher gör att vi vill rulla på många spelare och får kanske av denna anledning inte till något riktigt ordnat spel och matchen ser ut att gå mot 0-0. Ett olyckligt tapp på mittplan vid en omställning för oss ger Sif en kontring som resulterar i 1-0 bakom en mycket duktig Andrea Lambertsen i målet. Förutom Andreas insats vill jag särskilt lyfta hela backlinjen med Louise Samuelssons och Emilia Carlssons stabila insatser på mittbacksplatserna, Ingrid Sjöstrand och Jessie Karlson på ytterbacken med frejdiga offensiva utflykter.

Tuff bortamatch mot SIF: FOTO: P. Stenbaek.

På tisdagen väntade ny hemmamatch, denna gången mot Tjörns förstalag. Om inledningen var lite tveksam mot SIF senast – var det nu helt tvärtom! Efter några konstiga förstaminuter där bollen gick till inkast ett 10-tal gånger vid vår ena hörnflagga drog vi upp ett ursinnigt tempo. Målchanserna avlöste varandra och 3-0 efter 25 minuter. Mål på halvvolley – från långt håll genom Linnéa Jensen, följdes av ett fint inlägg på marken som gick igenom hela försvaret till Ebba Stenstavold som enkelt kunde sätta den. Ny upprullning följde med avslut från Ella som, sin vana trogen, inte gjorde något misstag framför mål. I andra halvlek utökade Frida Emilsson ut ledningen till 4-0, som stod sig matchen ut. En perfekt genomförd match utan någon risk för mål i baken och våra fyra var i underkant. Särskilt utmärkande denna match var Linnéa Egestål som hade lekstuga särskilt första kvarten i första och sista kvarten i andra och Frida Emilsson som styrde och ställde på mitten ihop med Emma Ringmark/Lisa Ekman.

Härnäst väntar derby borta mot Rössö på Fridhem onsdag den 27/5. Då kämpar vi oss till tre nya poäng!