Hur ser det ut hos premiärmotståndarna?

Ett par av premiärmotståndarnas nyförvärv inför säsongen. FOTO: BK Häcken

På tisdag är det äntligen dags att dra igång säsongen. Efter en lång väntan så kommer äntligen LSK premiärspela på bortaplan mot BK Häcken på Bravida Arena.

BK Häcken är ju en välkänd förening inom svensk fotboll, med Gothia Cup som flaggskepp – och därtill en utmanare i Allsvenskan för herrar samt en stark akademi. Däremot har man på damsidan varit rätt anonyma, men 2019 gjordes en nysatsning på Hisingen. Man tightade till och spetsade till truppen och satte en tydligare målbild med en satsning under fem år. Initiativet bar frukt direkt med serieseger i Division 3. Dock var det inte färdigt för avancemang ändå. Det visade sig att laget var tvungna att kvala, trots serieseger. Efter en tid fick Svenska Fotbollförbundet ta i frågan och gav Häcken rätt att avancera till Division 2.

Då som nu tränas laget av Erika Faith och att satsningen fortsätter råder inga tvivel på. Förutom att ha lyckats behålla kärnan från förra årets trupp så har man även kryddat med ett gäng intressanta nyförvärv. Inte långt från Ljungskile har man åkt ut till en av öarna för att hitta en trio. Den starka och rutinerade trion Felicia Sköld, Caroline Ohlsson, och Karin From har hämtats in från Orust FC. Fler spelare som anslutit till det gulsvarta hisingslaget är Julia Gustavsson Ylönen från Hisingsbacka FC, Malin Rönnqvist från Alingsås FC, Astrid Hedeås från GSIF och Linnea Olsson från Guldhedens IF. Det ur LSK-ögon däremot är det mest intressanta namnet som rekryterats är däremot Emelie Pettersson, senast i Guldhedens IF. Ja, just det – en spelare som tillsammans med sin tvillingsyster Linn gjorde ett antal säsonger i LSK för ett antal år sedan.

Häcken har under försäsongen spelat nio matcher; fyra segrar, fyra förluster och en oavgjord. Noterbart är förutom att man vann mot Jonsered med 17-1 att man mött seriekonkurrenten Hisingsbacka FC två gånger – vilket slutat med en förlust och en seger. I genrepet för en dryg vecka sedan ställde man upp med en 4-3-3-formation, men det blev dock förlus ändåt mot Hovås Billdal med 1-5.

Att Häcken är ett topplag råder inga tvivel om, trots allt. Hur det däremot går mot LSK på tisdag, det får vi se då. Matchen spelas på Bravida Arena på tisdag den 23/6 med matchstart kl: 19:15. Tyvärr är det, som överallt, att ingen publik välkommen under rådande läge. Däremot sänds matchen på gp.se så heja gärna hemma från TV-soffan på LSK!

Bilden kan innehålla: text där det står ”BK HÄCKEN LJUNGSKILE SK 23 JUNI 19.15 BRAVIDA ARENA”

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail