Imponerande seger mot Tjörns DFF

Alice Jensen kom in och gjorde sex mål under andra halvleken. Foto: T. Åberg.

Vi hade ju mött Tjörn borta för några månader sedan och det är ett lurigt lag som stundtals kan få till det och skaka alla i denna serien. Borta så var det en jämn match under första halvlek men efter paus så rann siffrorna iväg till vår fördel, så frågan idag var vad har hänt sedan dess? Tjörn har ju en duktig tjej i Ilona Thörner som kan hitta på en hel del saker vilket gör att vi måste vara på vaksamma och på tå. Även hennes syster, Alva Thörner, som är väldigt snabb (gjorde sedermera Tjörns mål).

På en svårspelad blöt plan så visade tjejerna att förra veckans match inte skulle bli en engångsföreteelse. Det är väldigt viktigt att vi lär oss att ladda om efter såväl segrar som förluster, för det kommer att göra oss bättre i det långa loppet!

Laget för dagen:

Första halvlek:
Det är som sagt en blöt plan som gör att tjejerna halkar lite ibland men det märks inte mycket i början av matchen då vi tar tag i matchen direkt. Vi har ett aggressivt bra försvarsarbete vilket gör att vi vinner tillbaka bollarna högt upp i banan. Vi vinner bollen till höger vid mittplan och sätter den i djupet till Sandra. Hon tittar upp och lägger bollen tvärs över straffområdet där en ensam Jennifer bredsidade in 1-0 i 3:e minuten.

2-0 kom efter ytterligare en bollvinst högt upp i banan av Lina. Servar Sandra som säkert sätter andra målet i 6:e minuten. Trean kom när Jennifer gjorde en maxlöpning för att vinna bollen i Tjörns straffområde, tjejen som skall rensa bort bollen ser inte Jennifer som petar undan bollen. I pendeln så sparkar försvararen ner henne med straff som påföljd, Sandra sätter den säkra 3-0:an i den 22 matchminuten!

I matchminut 40 kommer matchens läckerbit! ???? det är en hörna från Jennifer som spelas snett tillbaka där Matilda kommer springandes mot bollen. Matilda får en kanonträff som sitter stenhårt i bortre krysset, en riktig smällkaramell! En skön pausvila för tjejerna när domaren blåser av för det kom gigantiska regnskur exakt just då. Vi andades ut och pratade lite om första halvleken. Ett gott snack av vad som var bra och lite om vad vi kunde göra bättre. Bl.a att vi hade lite mycket bolltapp i första men skulle ändra på det i andra, trots den svårspelade planen.

Andra halvlek:
Nu gör vi några byten i andra så att alla får mycket speltid, Wilma/Alina in på mitten. Maja in som mittback, Andrienne in på högerkanten och Alice J in på topp bredvid Sandra. Just Alice J som är truppens yngsta tjej kommer in likt en viss spelare som vi kommer ihåg från Manchester United, Ole Gunnar Solskjær (alias super sub)! ????????⚽️

För Alice gör 6-0 i den 58:e minuten snyggt framspelad av Jennifer! 7-0 gör återigen Alice på straff i den 66:e minuten när Sandra blir nerdragen innanför straffområdet. Sandra och Alice hittade varann bra när Alice spelade fram Sandra till 8-0, Sandra gav tillbaka och servade Alice till 9-0 när det gått 76 minuter av matchen. Nu rullar det på för att Jennifer nickar fram bollen till en fri Sandra som sätter 10:e målet för dagen. Ni förstår att det blir mycket att skriva för det blir några till när Maja bryter ett anfall och sätter en boll i djupled som Alice återigen placerar snyggt i bortre hörnet 11-0.

Därefter bryter Alva Thörner i Tjörn bollen och sätter den snyggt i mål till 11-1. Men vi trummar på med mål av Sandra när hon blir framspelad av Andrienne i den 85 min 12-1. Två minuter senare spelar Jennifer fram Alice J till ett friläge och hon sätter 13-1. Avslutar dagens målkavalkad gör Alice när Sandra återigen sätter upp en bra passning till Alice 14-1.

En bra och väl genomförd match idag, där jag måste nämna att vi är väldigt effektiva i avsluten och det visar vår yngsta spelare Alice J som kommer in och gör hela 6 mål i andra, det är starkt! Blir en rolig vecka där vi njuter några dagar för att sedan vara taggade inför munkedals matchen där vi kan säkra seriesegern!