Intervju med Joakim Jensen inför fredagens match

Joakim Jensen intervjuas inför fredagens match mot Tjörn.


Det börjar dra ihop sig i serien för Damlaget. Med fyra omgångar kvar av serien leder laget serien på nio poäng före tvåan i tabellen, så det ser väldigt ljust ut för laget att avancera uppåt till Division 2. Men innan dess ska man avsluta på ett bra sätt. Vi stämde av läget med Huvudtränaren Joakim Jensen inför fredagens match mot Tjörn.

Det blev en rejäl revansch mot Vallen i söndags, när ni vann med 10-0. Gjorde ni något speciellt eller hur kunde ni göra en så oerhört bra prestation i söndags?
– Tjejerna visade egentligen hela veckan att vi skulle ge allt och inte lämna något åt slumpen denna gången. Väldigt hög träningsnärvaro och grymt tempo/intensiteten på träningen som höjer hela truppen som i snitt var 22 tjejer per träning. Tjejerna tog den goa veckan ut på matchen mot Vallen och för att vara ärlig så var de 5-6 första målen kliniska avslut, helt otagbara för målvakten!

Under fredagen möter ni Tjörn på Skarsjövallen – ett lag ni vann vårmötet mot med 11-1. Hur laddar man om efter söndagens målfest?
– Vi har njutit några dagar men nu är det taggade tjejer som alla vill spela. Vi hade under torsdagsträningen hela 23 tjejer igång. Alla vill spela och visa vad de går för, så de kommer laddade inför denna matchen. Men visst har vi njutit av en bra prestation. Det är ju lite av vårt jobb också att hjälpa tjejerna tagga till lite extra denna match.

Vad har du för förväntningar inför matchen och vad tror du att det kommer bli för matchbild?

– Hoppas att vi blir det laget som styr spelet. Vi gjorde det väldigt bra senast och hoppas att vi fortsätter sätta taktpinnen i denna viktiga match.

Ni har som bekant som mål att vinna serien, men har ni några andra interna målsättningar?
– Vi har ju inte satt några specifika interna mål, men ser man till vad vi och tjejerna vill göra så är det att utvecklas hela tiden. Att man ser varje träning som en möjlighet att bli bättre, starkare och mer teknisk spelare.

Ni har i skrivande stund gjort 89 mål och klubbrekordet är 100 gjorda mål under en säsong. Kommer ni att lyckas slå klubbrekord i år?
– Att vi har gjort 89 mål redan är väldigt bra. Vi har ju klivit upp ett snäpp och möter tuffare motstånd. Men våra tjejer har även de utvecklats väldigt bra under året och vi kan hota motståndarna på många fler olika sätt i år. Så vi kommer absolut göra fler mål än rekordet! 👍⚽️

Är det någon speciell detalj du tycker vår publik och supportrar ska hålla ögonen på under fredagens match?
– Tycker man skall kika lite extra på vår rörelse i laget. Att man ständigt vill deltaga i spelet, samt att vi försöker spela mycket boll på backen.

Stort tack, Joakim. Då hoppas vi det blir fullt med rörelse på plan och en fin prestation mot Tjörn. Lycka till!

_______________________________
Matchfakta:
Ljungskile SK – Tjörns DFF
Fredag 6/9, kl: 19.00
Skarsjövallen
(OBS! Avgörs på matchdagen om matchen spelas på A-plan eller konstgräset beroende på den senaste tidens nederbörd)Varmt välkomna!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail