Intervju med LSK:s nummer 41

Frida Emilsson ställer in siktet inför en frispark mot Rössö. FOTO: P. Stenbaek.

På lördag väntar serieledarna Örebro SK för LSK på Skarsjövallen. Ett nyförvärv som fått chansen från start i de inledande matcherna i Division 1 är Frida Emilsson. Vi stämde av läget med mittfältaren inför lördagens kamp och passade samtidigt på att fråga om det något utstickande tröjnumret.

Det är ju omöjligt att inte börja intervjun med att fråga hur det kändes för dig att möta dina gamla lagkamrater i Rössö i premiären – och dessutom vinna?
– Det var en match jag verkligen hade sett framemot! Det kändes både roligt och speciellt att möta sitt gamla lag. Men känslan efter matchen när vi hade vunnit är nästan obeskrivlig, det var ren glädje och lycka!

Nu senast lyckades ni få med er 1-1 borta mot Rävåsen. Hur upplevde du den matchen?
– Vi hade helt klart ett övertag i matchen hela första halvlek. Dock hade vi svårt att få in bollen. I andra halvlek fanns också bra sekvenser, men upplevde att vi var bättre på att hålla ihop laget och rulla boll i första halvlek. Men det är alltid skönt med att ta poäng på bortaplan.

Efter en lång försäsong kom äntligen säsongen igång i juni. Hur kändes den evighetslånga försäsongen?
– Det har varit en lång väntan, men det kändes underbart att äntligen få spela matcher igen!

I de två inledande seriematcherna har du, i en tuff konkurrens på mittfältet, fått chansen från start. Hur har det känts för egen del under dessa två matcher?
– Jag har varit nöjd med min insats i båda matcherna och känner att det har funkat bra i den defensiva rollen på innermittfältet. Tycker även att vi har hitta varandra bra på mittfältet, trots att vi inte spelat ihop innan.

Du har ju minst sagt ett tröjnummer som sticker ut. Varför föll valet på nummer 41 när du kom till LSK?
– Jag hade nummer 41 som ung när jag spelade i min moderklubb, Kungshamn IF, så när jag fick chansen att välja fritt så var det ett självklart val.

Nu på lördag så väntar återigen hemmamatch mot Örebro SK – ett lag som inlett med två raka segrar och toppar tabellen. Vad vet du om ÖSK?
– Har inte så jättebra koll på ÖSK, men vet att dem har några tekniska spelare. Ska bli spännande att möta ett lag som man inte har mött innan!

I premiären mot Rössö var det över 200 personer på plats och hejade fram er på Skarsjövallen. Vad skulle du vilja säga till publik och supportrar inför lördagens match?
– Det var jättekul att se ett så stort engagemang nu när fotbollen äntligen drog igång igen! Lördagens match är minst lika viktig och vi behöver allt stöd vi kan få!

 

Tack Frida för att du ställde upp på intervjun – och vi passar samtidigt på att önska dig och laget lycka till mot Örebro på lördag. Hoppas många supportrar sluter upp och hejar fram LSK på lördag!


SÄKRA DIN PLATS TILL NÄSTA MATCH:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail