”Istället blev vi fast i 2 månader”

Resan till Chile blev inte som väntat för LSK:s ”Magda”.

Ett av nyförvärven inför årets säsong, Magdalena Cruz Aliaga, fick en flygande start i LSK-tröjan med bra insatser under försäsongen. LSK.se valde därför att intervjua ”Magda” om den första tiden i klubben och vad som hänt den senaste tiden när hon varit på  semester i hemlandet Chile, där inte allt blev som det var tänkt. 

Inför årets säsong är du ett av nyförvärven. Hur har första tiden i LSK varit?

– Den har varit bra.

Efter några lyckade träningsmatcher så åkte du på semester i Chile. Efter ett tag bröt Covid-19 ut. Berätta om hur det påverkade dig i Chile.
– Chile är mitt hemland så jag har min familj där och därför försöker vi åka dit varje år för att hälsa på framför allt mormor, farmor och farfar men även resten av släkten också. Så det var väldigt tråkigt med allt detta som hände. Jag skulle ha varit där i tre veckor och sedan komma hem till Sverige men det blev inte som vi hade tänkt oss. Istället blev vi fast i 2 månader och landet hade ju gått i total karantän så det var väldigt svårt att få tag på ett flyg hem. Alla flygen blev ständigt inställda. Men till slut fick vi komma hem via ett repatrieringsflyg. Det var ju dock både positivt och negativt. Det positiva var ju att man fick spendera mer tid med mina mor- och farföräldrar vilket vi väldigt sällan får göra. Och det negativa var ju den ekonomiska förlusten och bristen på träning.

Hur har du lyckats hålla igång både fysiskt och med fotbollen under tiden i Chile?
– Tyvärr hade jag inte tillgång till någon fotboll eller yta för att lira boll. Samt kunde vi inte ens gå ut och ta en löprunda så ligger nog ett steg efter mina lagkamrater. Men vi (jag och min bror, Martin Cruz Aliaga) försökte ändå hålla igång med hjälp av Nike Training-appen. Massa bra övningar med sin egna kroppsvikt.

Du är relativt nyligen hemkommen. Hur var det att träffa laget igen efter resan?
– Roligt.

Är det någon i LSK som du inte kände till sedan tidigare som imponerat på dig?
– Jag har ändå hunnit lära känna dom flesta innan jag åkte. Väldigt duktiga tjejer.

Säsongen blev halverad, där endast höstsäsongen kommer spelas. Vad har du för tankar om det?
– Det klart det är tråkigt, matcher är ju det roligaste. Men kanske finns större chans till serievinst då?

Målsättningen är hög på LSK, men vilka motståndarlag blir era största utmanare och varför?
– Jag har lite dåligt koll. Jag är den som kommer till matcherna för att kriga till vinst. Motståndet har sällan påverkan.

LSK.se önskar ”Magda” all lycka i förberedelserna inför säsongen och hoppas hon kan träna på bra nu när hon är tillbaka på Skarsjövallen.

”Magda” under en försäsongsmatch tidigare under året. Arkivfoto: P. Stenbaek.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail